Saldırılar sonrası sınır bölgesine askeri sevkiyat

Suriye'de Esad askerleri, Şanlıurfa sınırına yakın bir Suriye köyün bombalı saldırılar düzenlerken, Türk askerleri olası bir duruma karşı, sınır bölgelerine askeri sevkiyat başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Esad askerleri, Şanlıurfa sınırına yakın Suriye'nin Ciheydim köyünüde işgal altına aldı. Köylülere bombalı saldırı düzenleyen askerler, onlarca vatandaşın yaralanmasına neden oldu. Düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan bir çok Suriyeli yaralılar Türkiye'ye kaçtı. Yaralanan bir çok Suriyeli ambulanslarla Akçakale Devlet Hastanesine getirildi. Burada tedavi altına alınan yaralılardan, bir çoğunun hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan, Ciheydim köyü sakinleri, düzenlenen bombalı saldırılar ile Türkiye'ye kaçmaya devam ediyor. Öte yandan, düzenlenen saldırının ardından, Türk askerleri olası bir duruma karşı Akçakale sınır bölgelerine askeri sevkiyat başlattı.

KAYMAKAM AYGÖL HASTALARI ZİYARET ETTİ

Bu sırada yaralıların Akçakale Devlet Hastanesi'ne geldiğini duyan Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, hastaneye gelerek, yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hastane çıkışı basın mensuplarına konuşan Kaymakam Şefik Aygöl, çatışmanın Suriye tarafında olduğunu belirterek, ?Saldırılar sonucu çok sayıda yaralılar var. Yaralılar, Akçakale Devlet Hastanesine getiriliyor. Burada tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumları iyiye gidiyor. Yaşanan çatışma sonucu halende yaralılar gelmeye devam edecek? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber