Darp raporu vermeyen doktora çiçek

Dörtyol'da AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayrak Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nu darp ettiği iddiasının ardından götürüldüğü doktor muayenesinde 'darp izine rastlanmamıştır' şeklinde rapor veren Doktor Gamze Karaağaç'a polisler çiçek hediye etti

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu, Hatay'ın Dörtyol İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nde aralarında Komiser Yardımcısı Murat Emer'in de bulunduğu tartıştığı polislerin kendisine darp ettiğini iddia etmesi üzerine Dörtyol Devlet Hastanesi'ne götürülmüş, yapılan muayenesinde darp izine rastlanmadığına dair rapor verilmişti. Türkoğlu'nun muayenesini yapan Doktor Gamze Karaağaç'ın, 29 Haziran 2012 tarihli Genel Adli Muayene Raporu'nda şu ifadeler yer aldı:

"Darp cebir ile gelen hastanın genel durumu iyi. Şuuru açık. Solunum ve batın doğal. Occipital (artkafa bölgesi) bölgesinde hassasiyet mevcut. Şişlik ve darp izi görülmemektedir. Vücudunda darp izi yoktur. Hayati tehlikesi yoktur." Raporda Türkoğlu'nun giysilerinin tamamen çıkarıldığı ve kontrolün bu şekilde gerçekleştirildiği bilgisi de yer aldı. Bu raporun ortaya çıkmasının ardından bir grup polis, Doktor Gamze Karaağaç'ın çalıştığı hastaneye giderek kendisine bir buket çiçek hediye ederek, teşekkür etti. Doktor Karaağaç'ın polislere 'Ben görevimi yaptım" demekle yetindiği öğrenildi.

MÜDÜR YARDIMCISI HAKKINDA İDDİA

Polis Kürsüsü'nde ayrıca İstemi Kağan Türkoğlu doktor muayenesine götürülürken Dörtyol İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Namlı'nın da beraber gidip doktora 'Darp, cebir izi vardır' şeklinde baskı yaptığı, ancak doktorun bunu kabul etmediği iddia edildi. Polis Kürsüsü'ndeki açıklamada, Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Namlı'nın, polis otomobilini kendisinin kullanarak hastaneye götürdüğü ileri sürüldü ve şöyle denildi: "Ali Namlı'ya verilen talimat 'Darp, cebir izi vardır' şeklindeki bir kararını doktora yazdırtmaktı. Doktor Gamze, onca dil dökmelerine rağmen 'Ben Hipokrat Yemini ettim, gerçekleri, sadece gerçekleri yazarım' dedi."

TEŞEKKÜR KAMPANYASI BAŞLATILDI

Doktor Gamze Karaağaç için polislerin Facebook'taki grubu Polis Kürsüsü'nde de 'Teşekkür' kampanyası başlatıldı. Grubun sayfasında Dr. Gamze Karaağaç için "Dörtyol'da siyasi baskıya vali, kaymakam, savcı dahil il ve ilçe emniyet müdürleri herkes boyun eğdi, o eğmedi, zülme ortak olmadı. Sizce bir teşekkürü hak etmedi mi?" denilerek teşekkür etmek isteyenlerin doktora çiçek gönderebileceğini, Facebook'tan mesaj atabileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber