Köyde imece usulü iftar

Ramazan ayı boyunca Erbaa'ya bağlı Karaağaç köyünde köylüler her akşam komşularını köy merkezinde ağırlayarak iftar yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 22:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Karaağaç köylüleri Ramazan'ın birlik ve kardeşlik ayı olduğunu 30 gün buyunca iftarda bir araya gelerek gösteriyor. Her akşamki iftarı ise köylüler tarafından karşılanıyor.

Karaağaç Köyü Kalkındırma Derneği Başkanı Halil Diş, ?Bu yıl farklı bir uygulama yaparak köyümüzde her akşam sıcak yemek çıkartarak iftar programları düzenliyoruz. İftar programlarına köylümüz tarafından karşılanırken, 100 haneden fazlaya yemek ikramı yapıyoruz." dedi. Diş, "İftara katılamayan yaşlı ve hasta ailelerin de evlerine sıcak yemek götürerek onlarında iftar yemeklerinden yararlanmasını sağlıyoruz . Komşu köy halkını iftara davet ediyoruz, tarım işçileri geliyor, ilçeden misafirleri davet ediyoruz, onlarla iftarımızı paylaşanın mutluluğunu yaşıyoruz.? açıklamasını yaptı.

Erbaa protokolünü de bir araya getiren köy iftarı sıcak anların yaşanmasına neden olurken köy camii altında çok amaçlı toplantı salonunda verilen iftar yemeğine Erbaa Kaymakamı Erdal Çakır, Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Efrahim Gökçe İlçe Tarım Müdürü Murat Gökbulut, Mal Müdürü Ali Sevim, Yazı İşleri Müdürü Erkan Yazıcı, Parti Başkanları ve köylüler katıldı. Sıcak bir ortamda geçen iftar programı yemeğin ardından yapılan dua ile son buldu.

Dernek yönetiminde bulunan Orhan Kurt, köyde yapılan imece usulü yardımlaşma örneğinden çok mutlu olduğunu belirterek her faaliyeti derneğin sitesinde paylaştığını ve çok güzel paylaşımlar aldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber