Bakanlar Kurulu, terörü konuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2005 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cemil Çiçek ele aldıkları öncelikli konu olarak Terörü gösterdi ve şu açıklamaları yaptı :

Asayiş ve terör konusunda değerlendirme yapmıştır. İçişleri Bakanı bu konuda bilgi vermiştir. Dışişleri Bakanı AB ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi vermiştir.

Terörle ilgili yasa taslağı konusunda bakanlar kurulu hakkında bilgi verdik. En güncel konu terördür. Bu konu ülkenin gündeminden hiç çıkmamıştır. Milli Güvenlik Kurulu adı üzerine bu kurulun değişmeyen bir maddedir. Asayiş ve güvenlikle ilgili değerlendirmeler bu kurulda yapılmaktadır. Bu konular belli olaylardan sonra Asayiş ve güvenlik konusu coğrafyada yaşadığımız sürece karşılaşacağımız bir konudur.

Bu konuda kamuoyu bilgilendirilmekte bazen de rutin olarak ele alınmaktadır. Terörle mücadele top yekün mücadeledir. Terör konusu sadece güvenlik güçlerinin meselesi yada bazı organların üzerine düşen bir görev değil hepimize düşen görevler vardır. Bunu bazı konularda görmek mümkündür. Bugün yaşanan bir olay bunun en basit örneğidir. Bir apartman yönetici apartmana yereleşen kişi hakkında bilgi verse doğacak tehlike hakkında tedbir alma imkanı doğabilecektir.

Hiçbir terör örgütü dış destek olmadan varlığını sürdürmesine imkan yoktur. İster radikal ister başka terör olsun mutlaka bir destek söz konusu değildir. Bu konuda olayı sadece ceza hukuku açısından ele almak yeterli olmadığı muhakkaktır. Bunun için uluslar arası alanda teröre karşı ortak tavır alınması konusunda herkese görev düşmektedir.

Bu konuda çağrılarımız ve çabalarımız olmuştur. Ancak bu konuda yeterli desteği görmediğimizi belirmemiz gerekir. Bu konuda uluslar arası alanda birinin terör dediğine bir başkası özgürlük savaşçısı denmekte, bazı ülkeler o grupların ticari ve başka alanlarda faaliyette bulunmasına fırsat vermektedir.

Burada en büyük destek halkımızın yönetime vereceği destektir.

Bakanlar Kurulu toplantısı ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, terörle Mücadekle Yasısı konusunda yapılacak güncelleme çalışmaları ile ilgili konuya da açıklık getirdi. 15-16 Ağustos'a kadar bu konuda yapılan çalışmalara devam edilecek. 2 Eylül'de de konu Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber