Osmaniye Beymail ürünleri İstanbul'da büyük ilgi gördü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayı dolayısıyla Sultan Ahmet Meydanı'nda ?asırlık tatlar ve sanatlar' adıyla düzenlediği etkinlikte Osmaniye Beymail ürünlerinin sergilendiği stant büyük ilgi topladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye standını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Osmaniye'nin standında, yerfıstığı ürünlerinden krema, draje, lokum, cezerye, çikolata kaplı ezme, yer fıstıklı baklava iftar sonrası ziyaretçilere ikram edildi ve ürünler hakkında bilgi verildi.

Standı gezen Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, ?Osmaniye yer fıstığı ketin en önemli tarım ürünü. Son 3 yıldır yaptığımız çalışmalarla yer fıstığını sadece çerez olarak tüketilmekten çıkarıp çeşitli ürünler içerisinde kullandık. Cezerye, lokum, ezme, draje, krema, baklava gibi pek çok üründe kullanılan yer fıstığı şu an bir sanayi ürününe dönüştü.?dedi.

Osmaniye'de çok miktarda zeytin üretildiğini de ifade eden Vali Cerrah, ?Osmaniye yer fıstığı konusunda yapılan çalışmaların yanı sıra zeytinimizin daha iyi değerlendirilmesi için de çalışmalar yapıyoruz. Bu doğrultuda zeytinyağı, zeytinyağlı sabun ve fıstık sabunu ürettik.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber