Aksu: Üniversitelerde olayları illegal örgütler başlatıyor

Haber Giriş : 09 Ağustos 2005 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, üniversitelerdeki olayları başlatanların illegal örgütlerle hareket ettiklerinin ortaya çıktığını söyleyerek, 2004-2005 eğitim-öğretim yılında ülke genelindeki üniversitelerde 460 öğrenci olayının meydana geldiğini, bu olaylarda 30 vatandaş ve 45 güvenlik görevlisinin yaralandığını, 668 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı.

Aksu, CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı'nın soru önergesine verdiği yazılı cevapta, "2004-2005 eğitim-öğretim döneminde ülke genelindeki üniversitelerimizde 460 öğrenci olayı meydana gelmiştir. Bu olayların çoğunluğu afiş yapıştırma, bildiri dağıtma, pankart asma, basın açıklaması yapma ve döviz yapıştırma şeklinde gerçekleşmiştir. Ortaya çıkan bu olaylarda meydana gelen fiziki ve maddi zararın boyutuyla ilgili herhangi bir kayıt bulunmamaktadır" dedi. Aksu açıklamasında, meydana gelen öğrenci olaylarında 30 vatandaş ve 45 güvenlik görevlisinin yaralandığını, 668 kişinin de gözaltına alındığını belirterek, "Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde ve Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde, değişik öğrenci gruplarınca darp ve yaralama olayları gerçekleştirilmiş olup, bu olaylarda 23 öğrenci hafif şekilde yaralanmış, 158 öğrenci de gözaltına alınmıştır. Üniversitelerimizin güvenliği, özel güvelik kurumlarınca sağlanmakta olup problemlerin giderilmesi amacıyla üniversite yöneticileri ile valiliklerimiz arasında sürekli koordineli çalışmalar yürütülmektedir" ifadelerine yer verdi.

Bakan Aksu açıklamasında, üniversiteli gençlerin illegal gruplarca etkilendiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Üniversitelerimiz, gençlerimizin kendilerini çağdaş, demokratik bir ortamda ifade edebildikleri, düşünce özgürlüğünün bulunduğu özerk kuruluşlardır. Böyle bir ortamda her düşünce sahibi kendini ifade etme adına çeşitli faaliyetlerde bulunabilmektedir. Başkalarının haklarını ihlal etmemek kaydıyla olumlu, hatta gerekli olan bu tür faaliyetler kişilerin can ve mal güvenliklerini tehdit eden bir konuma geldiğinde vahim olaylara neden olabilmektedir. Yapılan incelemeler neticesinde, sözü edilen türde olayları başlatan ya da tahrik eden kişilerin illegal gruplarla beraber hareket ettikleri müşahede edilmiştir. Üniversitelerimizde vahim olayların meydana gelmemesi amacıyla, Bakanlığımca ilgili kurum ve kuruluşlarla koordine kurulmak suretiyle gerekli çalışmalar yürütülmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber