Sivas sağlıkta çağ atlıyor

Sivas Valisi Ali Kolat, yapımı devam eden 600 yataklı araştırma hastanesi sayesinde il olarak çevre illere de hizmet eder hale geleceklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Valisi Ali Kolat, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter'le birlikte Devlet Hastanesi ve Numune Hastaneleri'ni ziyaret ederek başhekimlerden hastanede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Devlet Hastanesi'ne yapılan ziyarette Başhekim Davut Ersöz, hastane de daha mükemmel çalışma ortamı oluşturma adına genişletme çalışmaları yaptıklarını anlattı. Ersöz yapılan çalışmalar sonucu ayakta tedavi hizmeti verilen bir sağlık kurumu olmaktan çok ihtisas hastanesi gibi çalışacaklarını müjdeledi.

Ardından Numune Hastanesi'ne geçen Vali Kolat, hastanenin Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalarla görüştü ve hastanenin uğraşı odasında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi aldı. Vali Kolat'a Numune Hastanesi Başhekimi Fikret Özkan, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin kuruluş gayesi hakkında bilgi verdi.

Hastane gezisinin ardından Vali Ali Kolat, ?Hastanelerimiz uzmanlık alanlarında branşlaşma yolunda görev paylaşımı da yaparak gerekli çalışmaları yürütüyorlar. Zaman zaman uzman doktor eksikliğimiz oluyor. O konuda ciddi manada ilgileniliyor. 600 yataklı araştırma hastanemizin inşaatı sürüyor. Sivas artık sağlık alanında bölgesine hitap edebilir hale gelecek. Sağlıkta Sivas iddialı konuma ulaşacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber