İftar çadırlarının yemekleri EGO yemekhanesinde hazırlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iftar çadırlarında her gün 10 bin kişiye ulaşan yemekler, EGO Genel Müdürlüğü mutfağında hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi'nin 8 ayrı noktada kurduğu iftar çadırları, dar gelirli vatandaşlar başta olmak üzere, işinden evine yetişemeyen, Ramazan eğlenceleri için Gençlik Parkı'na gelen ya da teravih namazını Hacı Bayram Camii'nde kılmak isteyen binlerce Başkentliyi ağırlıyor. Çadırlarda vatandaşlara her gün 4 çeşit iftar yemeği ikram ediliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 50 kişilik aşçı kadrosu her sabah iftar hazırlıkları için EGO yemekhanesinde buluşuyor. Sabahın erken saatlerinde güne başlayan ve gün boyu çalışan aşçılar, Başkentlilerin iftar sofrası için yemek hazırlıyor. İftar çadırlarında verilecek yemekleri ise aşçı takımının şefi Sabri Murat belirliyor. Ramazan ayında vatandaşların, özellikle çocuk ve yaşlıların rahatlıkla yiyebileceği, hafif ve doygunluk verecek çeşitleri seçen Murat, yemek tercihlerinde mutlaka kalori hesabı da yapıyor.

EGO yemekhanesinden her gün 10 bin kişiye yemek hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin 8 noktaya kurduğu iftar çadırlarına tam vaktinde iftar yemeklerini yetiştiren ekip, bazı hazırlıkları geceden yapsa da genelde sabah saat 07.00-08.00 gibi yemekleri pişirmeye başlıyor. Bozulma riski en az olan, soğuk da tüketilebilen yemekler en önce hazırlanan çeşitler oluyor. Son teknoloji ile donatılmış bir mutfakta hazırlanan yemekler, modern yöntemlerle, lezzetinden ve vitamininden hiçbir şey kaybetmeden pişiriliyor. Mutfakta, 15-20 dakika arasında 1000 kişiye, aynı anda yemek çıkarabilen teknolojinin son ürünü fırınlar kullanılıyor. 10 bin kişi için her gün yaklaşık birer ton sebze, et ve pirinç tüketiliyor. Yemekler hazırlandıktan sonra, kentin 8 noktasındaki iftar çadırlarına, sıcaklığı koruyan özel yöntemlerle taşınıyor. Isıyı 4 saat boyunca düşürmeyen saklama kaplarına yerleştirilen yemekler, çadırların uzaklığına göre yola çıkıyor. Büyükşehir ekipleri 4 çeşit yemeği tek kullanımlık tabak, kaşık, çatal, bıçak ile su ve hurma eşliğinde dağıtıyor.

Ankaralılara farklı bir hizmet sunmak amacıyla her güne yeni baştan hazırlıklarla başladıklarını dile getiren Takım Şefi Sabri Murat, ?Mevcut fırınlarımız kızartma yapmadan, çok az yağ ile yemek pişirmemize olanak sağlıyor. Biz de gönül rahatlığıyla kanserojen madde içermeyen, oruç tutanların midesini rahatsız etmeyecek, hafif, doyurucu yemekler hazırlıyoruz.? diye konuştu. Bu iftar çadırlarında alışılmış menülerin dışına çıkarak, çeşitleri oldukça artırdıklarını ifade eden Murat, vatandaşlardan da büyük övgü ve teşekkür aldıklarını, böylece de yorgunluğu unuttuklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber