Bir kaç yıl içinde ana okulları da mecburi olacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2005 05:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Iğdır'da 2 ana okulunun açılışı sebebiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ilköğretim okulları gibi ana okullarının da mecburi hale getirileceğini söyledi.

Mehmet Çavuş Ana Okulu'nun açılışında konuşan Bakan Çelik, ana okullarının AK Parti Hükümeti'nden önce yüzde 11 oranında olduğunu ifade ederek, bu oranın yüzde 17'ye yükseldiğini belirtti. "Ağaç yaşken eğilir" sözünün artık "Ağaç yaşken doğrulur" sözüne geldiğini anlatan Bakan Çelik, "Ana okulu öğretmeni açısından problemimiz yok. Yeter ki belediyeler ve yerel yönetimler, fiziki zemin sağlasın. Birkaç yıl içerisinde ilköğretim gibi ana okullarını da zorunlu hale getireceğiz" dedi. Çocuklarla şakalaşıp, şeker dağıtan Bakan Çelik, Zübeyde Hanım Anaokulu'nun açılışını yaptı.

Bakan Çelik, daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan bir okulun inşaat çalışmalarını inceledi. Bakan Çelik burada gazetecilerin sözleşmeli öğretmen konusunda sorduğu soru üzerine, "10 bin kadro kabul edildi, ama biz 30 bin istiyoruz. Bunu da Kemal Amcaya danışacağız. Kemal Abimiz bizi kırmaz, beni sever" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber