Kayseri'de hazırlanan 26 proje AB'den hibe almaya hak kazandı

Kayseri'de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı kurumlar tarafından başvurusu daha önce yapılan AB projelerinden 26'sı hibe kredi almaya hak kazandı, 7 proje de yedek listede yer aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen Hayat Boyu Öğrenme Programı Projeleri sonuçları açıklandı. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) tarafından desteklenen Leonardo da Vinci, Comenius ve Grundtvig programları çerçevesinde başvurusu yapılan projeler incelendi. Değerlendirme kapsamında Kayseri merkez ve ilçelerde bulunan ilkokul, lise, halk eğitim ve meslek eğitim merkezleri tarafından sunulan projelerden 26'sı desteklenmeye uygun görüldü, 7 proje de yedek listeye alındı. Uygulanabilir bulunan projelerin toplam bütçesi ise 884 bin 854 bin euro oldu. Yedek listedeki projelere de hibe verilmesi halinde bu bütçenin bir milyon euroyu bulması bekleniyor. Projelerin uygulama süreleri ise bir hafta ile 2 yıl arasında değişiyor. Ramazan Bayramı sonrası projelerin uygulanması safhasına geçileceği belirtildi.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar - Ge Bölümü Şubesi Müdürü Mehmet Şahin, ?Proje hazırlayanlar ile projeleri asil ve yedek olarak değerlendirilen tüm okullarımızı müdürlük olarak tebrik ediyorum. Okullarımızdan yeni dönemde de yeni projeler bekliyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber