Samsun il Müftülüğü iftar daveti verdi

Samsun il müftülüğü Samsunluları iftarda buluşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 23:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canik Kültür merkezinde gerçekleşen davete vatandaşların yanı sıra siyasetçiler ve diyanet camiasından çok sayıda vatandaş katıldı.

Yemekte konuşan Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk yemeğe ağırlıklı olarak yoksul ve muhtaç durumdaki aileleri davet ettiklerini belirtti. Yemeğe 550 kişi katılırken bayanların çokluğu dikkat çekti. Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde 19 Farklı ilde bu etkinliğin düzenlendiğini söyleyen Öztürk, ?Samsun İlinin bir özetini çıkardık. Ramazan ayı Allah'ın sevdiği, değer verdiği kutsal bir aydır. Bu ayın kutsallığına hitaben yoksullara zekâtlar bu ayda verilir. Fakirlere fitre bu ayda verilir. Yapılan bu dini vecibelerle Müslümanların ruhları beslenir. Tutulan oruçlarla insanlar sağlıklı olur. Bu ayda insanların bedenleri ruhlarına yüklenir. Geçen yıllarda İslam aleminde yaşanan zulümlerin, haksızlıkların yaşanmaması en büyük temennimizdir. İslam dünyası gecen yıllarda birçok yerde acılar yaşadı. Ramazan ayı dünyada Müslümanların yaşadığı açılardan dolayı bizlere hoş gelmedi. Umarız ramazan ayı hoş gider. Ramazan ayında açları ve aç kalanları düşünmeliyiz. Ramazan ayının fazilet ve bereketini düşünmeliyiz. Orucun insanlara verdiği maneviyatı düşünmeliyiz. Oruç insanların günahlara karşı koyduğu bir kalkandır. Oruç sadece yemek yememek değil, gıybet etmemektir. Susmakta bir oruç tutmaktır. Oruç sadece bedenimizi aç bırakmak değildir. Sevgi ve hoşgörüyü bu ramazanda daha fazla yaymalıyız. Selamı yaymalıyız. Samsun diyaneti olarak bizler bu Ramazan ayının ana konusu olarak belirlenen selam konusu tüm müftülerimizi, camii imamlarına bu konuyu anlatmalarını istiyoruz ve bekliyoruz. Bu arada Ramazan Bayramı yaklaşırken müftülerimizin, imamlarımızın halkın silah atmaması konusunda cemaatlerini bilgilendirmelerini istiyoruz.? dedi.

Yemeğe Samsun millet vekilleri Ahmet Yeni ve Mustafa Demir, Samsun Diyanet İşleri Başkanlığı İnşaat hizmetleri daire başkanı Dr.Dursun Aygün, Vali yardımcısı Hulisi Kaya, Atakum AK Parti ilçe başkanı Hüseyin Dereli, Mustafa Yeşilyurt, Canik İlçe Müftüsü Şakir Pinal, Canik belediye Başkanı Osman Genç ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber