Kuran Kerim dersi için her gün 5 kilometre yol yürüyorlar

Van'da 5 kız kardeş açılan yaz kurslarında Kur'an-ı Kerim'i öğrenebilmek için her gün 5 kilometre yol yürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şemsibey Mahallesi'nde oturan Yıldız ailesinin 5 kız kardeş evlerinden 2,5 kilometre uzaklıkta bulunan Organize Sanayi Bölgesi Cami'de açılan yaz Kur'an kurslarına katılıyor.

Hafta içi her gün yürüyerek camiye gidip öğle saatlerine kadar Kur'an-ı Kerim ve din ve ahlak bilgisi konularında dersler alan Bahar Yıldız (16) ve 4 kardeşi öğleden sonra evlerinin yolunu tutuyor.

Aynı zamanda oruç tutan bahar Yıldız ve bir kardeşinin bu gayreti kurs eğitmenleri tarafından da takdir ediliyor.

Bahar Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcak yaz günlerinde güneş altında 5 kilometrelik yürüyüşün zor olduğunu ancak, kendi evlerine en yakın caminin bu uzaklıkta olduğunu bildirdi. Kardeşleriyle Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için bu zorluğa katlandıklarını ifade eden Yıldız, "Keşke daha yakın yerde bir cami olsaydı. Ama yapacak bir şey yok. Mahallede bizim gibi bu zorluğa katlanan çok arkadaşımız var. Her gün bir şeyler öğrendikçe bu yolculuk daha da hafif geliyor" dedi.

Babasının inşaat işçisi, annesinin ise ayağından bir sorun sebebiyle ameliyat olması gerektiğini dile getiren Yıldız, "Anneme de ev işlerinde yardım ediyorum. 2 ve 4 yaşlarındaki kardeşlerime de bakıyorum" diye konuştu.

Kurs öğretmeni Fırat Babat, yaz Kur'an kurslarına katılan 25 öğrenciden bir kaç kişinin yakın bir yerde oturduklarını belirterek, diğer öğrencilerin Yıldız kardeşler gibi Şemsibey Mahallesi'nden geldiklerini bildirdi.

Kursa katılan öğrencilerin Bahar ve kardeşi gibi oruç bile tuttuklarını anlatan Babat, öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i öğrenme azimlerinin kendilerini de etkilediğini kaydetti.

Muhabir: Özkan Bilgin

Yayıncı: Yahya Öylek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber