Bireysel sulama makine ve ekipman alımlarına hibe desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bireysel sulama makine ve ekipman alımlarına yüzde 50 hibe desteği sağlayacağı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama tesisleri ve makine ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılıp, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırıp, üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir seviyeye getirmek için sulama makine ve ekipmanlarının alımının desteklenmesine ilişkin usul ve esasları ait tebliğ yayımlandı.

Gerçek ve tüzel kişiler ile sulama kooperatifleri ve köylere hizmet götürme birlikleri, tebliğde açıklanan gruplar için programdaki yatırım konularından yararlanmak üzere başvuru yapabilecek.

Hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 50 bin, tarımsal amaçlı şirketler için 100 bin, sulama kooperatifleri ve köylere hizmet götürme birlikleri için 200 bin lirayı geçemeyecek. Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecek.

Destekten yararlanmak isteyenler 31 Ağustos tarihine kadar il ya da ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine başvuru yapabilecek.

Muhabir: Mehmet Bayer

Yayıncı: Harun Kaymaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber