Denizaltının büyülü dünyasını havuza sığdırdılar

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'ndeki Sea Park'ta dileyenler tropikal denizlerin renkli balıkları, köpek balıkları ve mantaların arasında yüzebiliyor, dalabiliyor ve sevimli yunuslar ile fotoğraf çektirebiliyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuşadası'nde iki yıl önce kurulan Sea Park ile Dolphin Park her gün yerli ve yabancı tatilcilerin akınına uğruyor. Binlerce tropikal deniz canlısının, yunus, köpekbalığı hatta timsahın bulunduğu parkların seçkin ziyaretçileri ise, yatlarıyla gelen birbirinden zengin ünlülerden oluşuyor. Dolphin Park'ta top oynayan, yüksek atlama yapan, şarkı söyleyen, bakıcılarıyla birbirinden ilginç hareketler yapan yunus ve fokların muhteşem gösterisini izleyenler, dilerlerse yunuslar ile hem yüzüyor, hem de fotoğraf çektiriyor.

Kumsalı, resifleri, mercan kayalıkları ile doğal bir tropik sahil oluşturulan Sea Park da, birbirinden renkli balıklarla yüzme olanağı sağlanıyor. Su altı fotoğrafçılığına meraklılar bol bol fotoğraf çekme olanağı buluyor.

Gün boyunca dalış yapılabilen Sea Park'ta, su altının tehlikeli yönünü görmek isteyenlere ise kafes içinde dalma olanağı tanınıyor. İki kişiyi alan kafesin daldığı havuzda köpek balıkları, balon balıkları ve mantalar cirit atıyor. Sea Park alanında oluşturulan akvaryumlarda ise sadece tropik denizlerde görülebilen balıklar yaşatılıyor. Bu bölümde en büyük ilgiyi ise çocukların severek izlediği kayıp balık Nemo filminin kahramanı turuncu balık çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber