İnegöl'deki şehitlere saygı, yürüyüşüne Emniyet izin vermedi

Hakkari'ye bağlı Çukurca Karayolu üzerinde bulunan merkeze bağlı Geçimli Jandarma Karakolu ile Çukurca İlçesi Karataş Karakolu ve Darsinki Tepesi'nde bulunan askeri üs bölgesine eş zamanlı düzenlenen saldırıda, 6 asker ile 2 köy korucusunun şehit olması nedeniyle İnegöl'de düzenlenmesi planlanan yürüyüş, gerekli izinler alınmadığı gerekçesiyle gerçekleştirilemedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı siyasi parti gençlik kolları, ülkü ocakları, İnegölspor taraftarlar platformundan yaklaşık 200 gencin katıldığı teröre lanet yürüyüşüne polis izin vermedi. Emniyet Müdürlüğünden resmi olarak izin alınmaması nedeniyle topluluğun yürüyüşü başlamadan polis tarafından engellendi. Yürüyüşün geç saatlerde düzenlenmesi nedeniyle yasa gereği yürüyüş durduruldu.

İnegöl AVM önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', şeklinde terör örgütü aleyhine sloganlar attılar. Yaklaşık 25 metre boyunda Türk bayrağını tutan gençler, teröre lanet okudular. Gençlerle İnegöl Emniyet müdürlüğü ekipleri arasında yaşanan izin sıkıntısı nedeniyle, kısa süreli münakaşalar yaşandı. Emniyet ekipleri ise grubun bulunduğu yerde geniş güvenlik önlemleri alındı. İnegöl AVM'deki YKM'ye büyük Türk bayrağı açıldı.

İnegöl AVM önünde başlayan yürüyüşün durdurulması nedeniyle oldukları yerde grup adına bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Gençlik kolları başkanı Fırat Akten, "Son günlerde artan bölücü terör yine canlar almakta ocaklarımıza ateş düşürmektedir. Mübarek Ramazan ayında bile durmak bilmeyen bölücü hainler en son bu sabaha karşı 8 vatan evladını daha şehit etmişlerdir. Ramazan ayı gibi islam alemi için en mübarek olan bir ay da dahi Mehmetçiklerimize haince saldırılar yapan kurşun sıkan bu bölücü mihrakları İnegöl gençliği olarak esef ve nefret ile kınıyoruz. Devlet artık bu savaşı görmelidir. Her askerimiz şehit edildikten sonra dağlık bölgelere operasyon yapılmaktadır. Peki bu savaş uçakları şehit kanları ile mi çalışmaktadır. Burası Türkiye. Bin yıldır bu topraklarda ne bizanslılar ne Yunanlılar ne fransızlar ne de İngilizler kazanamadı, sizlerde kazanamayacaksınız. Her zaman karşınızda 20 yaşındaki peygamber emaneti Mehmetçikleri ve her zaman 18 yaşında olan büyük Türkiye devleti bulacaksınız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber