Çan'a Yüksekokul

Çanakkale'nin Çan ilçesine bir yüksekokul daha geliyor. Biga'dan sonra 4 yıllık uygulamalı bilimler yüksekokuluna kavuşan Çan'da yüksekokul sayısı 2'ye ulaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne bağlı 4 yıllık Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun kurulmasını kararlaştırdı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile ilgili bir açıklama yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ?Böylece Çan ilçemizdeki okul sayımız 2'ye çıktı. Ayrıca meslek yüksekokuluna ilaveten 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun da açılması pratikte Çan'a çok sayıda bölüm açılması anlamına gelecek. Şu anda Çan'daki öğrenci sayışımız bin civarında ve önümüzdeki dönemde bu sayı bini aşacak. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tam kapasiteye ulaştığında minimum 2 bin 500 öğrenci sayısına ulaşılacak. Hatta Çan'dan yeterli desteği alabilir isek 5 bin öğrenci ve üzeri sayılar dahi hayal olmayacaktır. Elbette bizim esas hedefimiz nicel olmaktan çok nitel, yani kalite. Bu doğrultuda Çan'daki okulumuzda ciddi kadro iyileştirmeleri de yapıyoruz? dedi.

Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kararının uzun çabalar ve lobi çalışmaları sayesinde bu kadar hızlı çıktığını ifade eden Laçiner, şöyle devam etti:

?ÇOMÜ olarak son 1 yılda 3 yeni fakülte ve 2 yeni uygulamalı bilimler yüksekokulu açmış oluyoruz. Yeni bölümlerin sayısı onlarca. Tüm bu kararlar elbette yoğun bir iş takibi ile kısa sürede sonuçlanabiliyor. Hükümet Çanakkale'nin eğitim alanındaki haklı ve makul taleplerine şu ana kadar hep anlayışla yaklaştı ve yardımcı olmaya çalıştı. Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kararları bunun açık göstergesidir."

ÇOMÜ olarak ilçelerin her birinde en az 2 bin 500 öğrenci kapasitesini hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Laçiner, ?İlçelerimizde öğrencilerin üniversiteyi hissedebilmeleri için ölçek sorununu aşmamız gerekiyor. 200 öğrenci ile mevcut altyapılar hem atıl kalıyor, hem de öğrenci sayısındaki azlık sebebiyle üniversite ortamını oluşturmada yapısal sorunlar ile karşılaşıyoruz. 4 yıllık bir okul ile Yenice'de üniversite ortamını zenginleştirmemiz daha kolay olacak. Ancak tüm bunlar sadece ÇOMÜ Rektörlüğü'nün çabasıyla olmaz. Sadece bize kalır ise süreç uzar ve birkaç yılda başarılacak rakamlara 10 yılda belki çok daha uzun bir sürede ulaşılabilir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber