Başbakan: 'Niye seçime gidelim'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2005 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tek başına iktidar olan ve istikrar programını en ideal şekilde uygulayan bir hükümet olarak işbaşında bulunduklarını belirterek, ''Niye, neden erken seçim? Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Niye seçime gidelim?'' dedi.

23. Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nın (UNIVERSIADE 2005) resmi açılış töreni için İzmir'de bulunan Erdoğan, bazılarının ''2006'da seçime hazır olun'' şeklindeki sözlerini eleştirerek şunları söyledi: ''Kırk yamalı bohça biçiminde değiliz. Biz şu anda tek başına iktidar olan ve istikrar programını en ideal şekilde uygulayan bir hükümet olarak işbaşındayız. Erken seçim tartışmalarını neden gündeme getiriyorlar biliyor musunuz? Çünkü partileri paramparça oluyor, onun için. (Şimdi parçalanmayalım, çünkü seçime gidiyoruz) diyorlar. Yok öyle bir şey. Türkiye'yi yıllarca böyle aldatıp, böyle rezil ettiler.''

Erken seçim beklentisi içinde olanların, daha çok bekleyeceklerini belirten Erdoğan, çalışma ve programlarını 2007 Kasım ayına göre yaptıklarını söyledi.

AB'nin, Kıbrıs konusunda da bir şey isteyemeyeceğini kaydeden Erdoğan, ''Kıbrıs'ta barışı istemeyeni üye kaydettiler, barışı isteyen tarafı suçladılar. Onun için sorumlu olan onlardır''diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber