Askıda olan üyelerin kaydı siliniyor

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)'na kayıtlı ve iki yıldır askıda olan üyelerden adres ve durumu tespit edilemeyenlerin 9 Ağustos tarihine kadar odaya başvurmaları gerektiği belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetin Kurulu Başkanı Şihmus Sinecem, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin yeni düzenlemeyle ilgili kararını basın mensuplarına aktardı. Sinecem, makamında düzenlediği basın toplantısında askıda olan üyelerin ve adres tespiti bulunmayanların en geç 9 Ağustos'a kadar odaya başvurmalarının zorunlu olduğunu belirtti.

İki yıldan beri askıda olan ve adres durumları tespit edilemeyenlerin ticaret ve oda sicil kayıtlarının silineceğini belirten Sinecem, üyelerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için 9 Ağustos'a kadar olan başvuru süresinin dikkate alınmasını istedi. TOBB'un almış olduğu kararları uygulamak zorunda olduklarını belirten Sinecem, hiçbir üye ve esnafı mağdur etmek istemediklerini, ancak yasalar çerçevesinde belirtilen kriterlerin de uygulanması için Muş TSO olarak gerekli uyarı ve ikazları yaptıklarını kaydetti.

Askıda olan üyelerin kaydının silinmesi ilgili Sinecem şunları söyledi: ?5174 sayılı kanunun değişikliklerinin bildirilmesi başlıklı 10'uncu maddesinin ikinci ve üçüncü fıkrası içinde bulunan yıldan önceki iki yıldan itibaren adresleri ve durumları tespit edilemeyenler ile bu süre zarfında aidat ödemeyen üyelerin isimleri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber