Kentsel dönüşümün kaderini vatandaş belirleyecek

Hastane Mahallesi sakinleri ile iftar çadırında bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kentsel dönüşüm çalışmalarının İlkadım'a modern bir kimlik kazandıracağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastane Mahallesi sakinleri ile iftar çadırında bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kentsel dönüşüm çalışmalarının İlkadım'a modern bir kimlik kazandıracağını söyledi.

Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede kurulan gezici-mobil iftar çadırında Hastane Mahallesi sakinlerini ağırlayan Başkan Necattin Demirtaş, mahalle sakinleriyle kucaklaştı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Demirtaş, halkla birlikte iftar yapmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

İlkadım ilçesinin makus talihinin kentsel dönüşüm çalışmasıyla kurtarılacağını kaydeden Başkan Necattin Demirtaş, Hastane Mahallesi'nde yapılması düşünülen kentsel dönüşüm çalışmasıyla halkın yeşil alanı ve oyun parkı olan konforlu modern konutlarda ikame edileceğini kaydetti. Halkın rızasını alarak, mağduriyet yaşatmadan kentsel dönüşüm çalışmalarına başlama arzusunda olduklarını kaydeden Başkan Demirtaş, kentsel dönüşüm için Büyükşehir Belediyesi'nden yetki aldıklarını, halkın onayını aldıktan sonra ilk kazmayı vuracaklarını ifade etti. Eski Samsun olarak bilinen ve ilk yerleşim alanlarından olan İlkadım ilçesinde değişim ve dönüşümün şart olduğunun altını çizen Demirtaş, halkın çoğunluğunun vereceği kararın kendileri açısından önemli olduğunu belirterek, "Halkımız kendi kaderini kendisi belirleyecek" dedi.

İlk uygulamayı Hastane Mahallesi'nde düşündüklerini alınan sonuca göre Kökçüoğlu, Anadolu, Zeytinlik, Fatih, İlyasköy ve Reşadiye Mahallelerinde de çalışma yapacaklarını anlatan Demirtaş, aktüeryal denge sistemiyle vatandaşları mağdur etmeyeceklerini söyledi. Vatandaşlara aktüeryal denge sistemini açıklayan Başkan Demirtaş, "Benim vatandaşım geçmişte yaptığı gecekonduyu bugünün inşaat malzemesiyle, günümüzün şartlarına göre yapsaydı, ne kadar paraya mal ederdi? Biz bunu hesaplayacağız. Vatandaşın binasına ne kadar para harcadığını tespit edeceğiz. Arsa değerini de üzerine koyarak vatandaşımızla istişarede bulunacağız. Halkımızın yüzde 50'sinden fazlasının uygulamaya onay vermesi, kentsel dönüşümü başlatmamızın en önemli şartı olacak" diye konuştu.

Kentsel Dönüşümün Kaderini Vatandaş Belirleyecek başlıklı ve Hastane Mahallesi sakinleri ile iftar çadırında bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kentsel dönüşüm çalışmalarının İlkadım'a modern bir kimlik kazandıracağını söyledi. özetli haberi okudunuz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber