Mardin'in tarihi dönüşüm projesine IPA'dan 10 milyon euroluk destek

Farklı kültürleri ve tarihi dokusu ile UNESCO'ya aday şehir konumunda olan Mardin'in tarihi dönüşüm projesine destek amacıyla IPA tarafından finansa edilen proje için 10 milyon euroluk proje hayata geçiriliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tabib Gülbay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı (BROP) kapsamında destekleyeceği ve Mardin Valiliği'nin yürüttüğü projenin ihale sürecinde Dicle Kalkınma Ajansı olarak uzman personel desteği sağladıklarını söyledi.

IPA tarafından finanse edilen proje, Mardin'in fiziki çehresini değiştirmeyi ve turizmine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten Gülbay, "Proje, eski Mardin birinci caddede yer alan işyerlerinin dış görünüş olarak tek tipe dönüştürülmesini sağlayacaktır. Ayrıca birinci caddenin yol onarımını ve Mardin'de turizmin sürdürülebilir bir şekilde geliştirilmesi için teknik destek programları uygulanmasını öngörüyor. Projenin üç ayağından biri olan müşavirlik ihalesi için yaklaşık 500 bin euro, teknik destek ihalesi için 2.5 milyon euro, inşaat ihalesi için de 7 milyon euroluk bir bütçe öngörülmektedir.? dedi.

UNESCO'ya aday olan Mardin'in bu projelerle adaylık sürecinin hızlanacağını kaydeden Gülbay, konuşmasına şöyle devam etti:"28 Mayıs ve 18 Haziran 2012 tarihlerinde gerçekleşen proje için Mardin Valiliği'nin resmi talebi üzerine ajansımız tarafından bir aylık süreyle uzman personellerimiz Ankara'da görevlendirilmişlerdir. Uzman personeller, ihalenin teknik destek ve inşaat işleri müşavirliği kısımlarında firmalardan gelen tekliflerin değerlendirilmesi ve kısa liste oluşturulması süreçlerinde değerlendirme komitesi üyesi olarak görev aldı. Projenin üçayağı olan ihaleler yaklaşık üç ay daha devam edecektir. Mardin için önemli olan proje en az bir ile iki yıl sürecektir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber