Kaldırımdaki merdivene suç duyurusu

Denizli'de Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Belediye Başkanı Osman Zolan ile Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin ortağı olduğu Turkuaz Motorlu Araçlar Şirketi'nin yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurtseven, şirketin merdiveninin yayaların kullandığı kaldırımı işgal ettiğini, Belediye Başkanı Osman Zolan'ın gerekli yasal işlemi yapmayarak görevini kötüye kullandığını ileri sürdü.

Ankara Asfaltı üzerinde faaliyet gösteren Turkuaz Motorlu Araçlar önünde basın toplantısı düzenleyerek, katıldığı bir televizyon programında, 'Kaldırımlara park eden araçların camını kırın' diyen Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin ortağı olduğu firmanın kaldırımı merdiven kurarak işgal ettiğini belirten Yurtseven, olayı yargıya taşıdı. Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Yurtseven, Belediye başkanı Osman Zolan ve şirket yetkilileri hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Şikayet dilekçesinde Zolan'ın görevini kötüye kullandığını ve İmar Kanunu'na muhalefet ettiğini iddia eden Yurtseven, "Firma ekte sunduğumuz fotoğraf görüntülerinden de görüleceği üzere, imar kanuna aykırı şekilde binada tadilat yaparak, kamunun kullanımına açık kaldırım üzerinde sabit merdivenler kurmuştur. Bu şekilde imar kanununu açıkça ihlal etmiştir. Belediye görevlilerinin normalde bu açık ihlal karşısında tutanak tutarak durumu cumhuriyet savcılığına bildirmesi gerekmektedir. Belediye görevlileri bu konudan haberdardır. Olay tarafımdan kamuoyuna açıklanmıştır. Firma imar kanununa aykırı uygulama yaparak kanunu ihlal etmiştir. Suçu ihbar etmek zorunda olan Denizli Belediyesi de olaya göz yumarak suça iştirak etmiştir. Bu nedenle Turkuaz Motorlu Taşıtlar Şirketi sorumluları ile Denizli Belediyesi Başkanı hakkında imar kanuna muhalefet suçunu işledikleri gerekçesi ile suç ihbarında bulunuyoruz" dedi.

Denizli Belediyesi'nin kaldırım işgali yapanlara Emirler ve Yasaklar Yönetmeliği'ne göre 165 lira idari para cezası kestiğini belirten Yurtseven, "Kamu görevlileri bütün yurttaşlara karşı eşit davranmak zorundadır. Denizli Belediye Başkanı ile Turkuaz Motorlu Araçlar firmasının hissedarlarından milletvekili Nihat Zeybekçi aynı siyasi örgütün içerisindedir. Maalesef Denizli Belediyesi eşitlik ilkesine uygun davranmamaktadır. Firma imara aykırı yapılaşmanın yapıldığı binada egzoz ölçüm tesisi kurmuştur. Müşterilerinin motorlu araçlarındaki egzoz ölçümlerini binanın önünden geçen kaldırımda yapmaktadır. Kaldırım üzerinde devamlı kanun dışı işgal vardır. Yurttaşlar kaldırımdan geçemedikleri için zorunlu olarak araçların geçeceği yola inmektedirler. Böylece yayaların trafik güvenliği de tehlikeye atılmaktadır. Firma kanun dışı uygulamaya devam etmekte, Denizli Belediyesi de bu hukuksuzluğa göz yummaktadır. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan görevi ihmal suçu işlemektedir" diyerek savcılığın soruşturma yapmasını talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber