Uşak'taki 112 ekipleri 2012 yılının ilk 7 ayında 10 bin 875 hastayı taşıdı

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, 2012 yılının ilk 7 ayında 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde kullanılan ambulansların 10 bin 875 hasta taşıdığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

112 Sağlık Hizmetlerinin; halkın sağlık sorunlarına, hızlı müdahale eden, tam donanımlı araçlara ve yetkin bir ekibe sahip olduğunu söyleyen Ünal, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak için hayırseverlere ambulans bağışlamaları çağrısında bulundu.

Ambulans ve hasta nakil aracı bağışlayan kişi ve kuruluşların adlarının araçlarda yazılacağını ve bu konudaki yeni yönetmeliğin resmi gazetede yayımladığını ifade eden Alper Cem Ünal, bağış yapanların vergi indiriminden de yararlanabileceğini söyledi. Uşak'ta 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde aylık ortalama bin 553 vaka taşındığını ve Temmuz ayı dahil 2012 yılında toplam 10 bin 875 vaka taşındığını belirten Ünal, asılsız ihbarların iş yükünü ağırlaştırdığını da söyledi. İl Ambulans servisinde 22 ambulans ile 6 hasta nakil aracı bulunduğunu da belirten İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal,? Bağış yapan kişilerin yada kurumların isimleri yönetmelikte de belirtildiği gibi ambulans üzerinde yazdırabilecek. Ayrıca bu kişi ve kurumlar mevzuata göre vergi indiriminden yararlanabilecekler. Ambulans bağışında bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız ve kuruluşlar Sağlık Müdürlüğümüze başvurarak hibe işlemlerini gerçekleştirebilirler? dedi.

112 Acil Servis görevlilerinin hayatın her anında zor durumda kalan insanların yardımına koştuğunu da belirten Alper cem Ünal, ?112 ambulansları ve görevlilerimiz her geçen gün daha fazla kişiye en kısa sürede ulaşarak hayat kurtarmak için çaba göstermektedir. Artık vatandaşlarımızda, trafik kazaları, kalp krizleri, yaralanmalar gibi birçok acil durumda hayat kurtaran, 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 112 Acil Sağlık Hizmetlerine ambulans hibesinde bulunarak hayat kurtarabilecekler? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber