Eskişehir'in işletmecilik tarihi ortaya çıkarılacak

Eskişehir'in yeme-içme, otelcilik, otobüs işletmeciliği ve seyahat acenteciliği alanlarında uzun zamandır faaliyet gösteren firmaların kurumsal tarihi yazılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1927-1978 yılları arasında kurulmuş 11 işletmeyi içeren sözlü tarih çalışması Anadolu Üniversitesi'nin Turizm, Otelcilik ve Aşçılık programlarında görev yapan 24 öğretim elemanı tarafından gerçekleştiriliyor.

Araştırma kapsamında her firma ilgili; işletme sahibi, yönetici, çalışan, müşteri, komşu esnaf, kanaat önderlerinden oluşan 90'a yakın kişi ile sözlü tarih yöntemi ile görüşülecek. Çalışma ile Eskişehir'in işletmecilik tarihinin ortaya çıkarılması ve söz konusu firmaların işletmecilik ile ilgili uygulamalarının gelecek kuşaklara tanıtılması hedefleniyor. Araştırma sonuçlarının bir kitapta yayımlanmasının yanı sıra, bilimsel ortamlarda bildiri ve makale olarak paylaşılması da amaçlanıyor.

Araştırmanın koordinatörlüğünü yürüten Prof. Dr. Nazmi Kozak, dünyanın pek çok ülkesinde bu türden araştırmaların 50-60 yıldır yapıldığını belirterek, "Bu çalışma ile biraz geç kalınmış bile olsa bu eksikliğin giderilmesine küçük de olsa bir katkı yapmayı amaçlıyoruz. Üniversitelerin en önemli varlık nedenlerinden biri bulundukları yöreye yönelik çalışmalar yapmaktır. İki üniversitesi olan Eskişehir üzerine yüzlerce-binlerce araştırmanın çoktan gerçekleştirilmiş ve yayımlanmış olması gerekirken, bu sayının ancak onlar ile ifade ediliyor olması düşündürücü." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber