Yangın söndürme helikopterinin düşüş sebebi bilinmiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düşen yangın söndürme helikopterinde hayatını kaybeden beş kişinin DNA tahlillerinin devam ettiğini söyledi. Yanan alana düşen görevlilerin tanınmaz hale geldiğini belirten Akman, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki kimlik tespit çalışmalarından sonra cenaze töreni yapılacağını kaydetti. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nde bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Yardımcısı Akman, Türkiye'de 1968 yılından bugüne kadar orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarında 108 kişinin şehit olduğunu, bunlardan yedisinin Rus pilotlar olduğunu söyledi. Son olarak 7 Ağustos 2012 saat 20.10 sularında, Köyceğiz'e bağlı Eğridere mevkisinin sekiz noktasında başlayan orman yangınının söndürme çalışmaları devam ettiği sırada helikopter kazası yaşandığını hatırlatan Akman, ?Değirmenbaşı deposunda konuşlanan Gate Elektronik Global Teknik Barış Havacılık ve Gündoğdu Havacılık iş ortaklığına ait kiralık yangın söndürme helikopteri, 9 Ağustos saat 15.25 sıralarında bilinmeyen bir sebepten dolayı düşmüştür. Helikopterdeki ikisi Türk ve üçü Rusya Federasyonu'ndan beş personelimiz, hayatını kaybederek görev şehidi olmuşlardır. Cenazeler şu anda İzmir Adli Tıp Kurumu'nda olup kimlik tespiti devam ettiğinden dolayı tören ileri bir tarihte yapılacaktır.? dedi.

Türkiye genelinde 2012 yılında toplam bin 161 orman yangını çıktığını, bunlarda 3 bin 156 hektar alanın zarar gördüğünü söyleyen Nurettin Akman, ?Yangınların ana sebebi, son beş gündeki aşırı sıcak, düşük nem ve şiddetli rüzgârdır. Bunun yanında iki üç tanesinin, çıkış şekli ve zamanı itibariyle kasıt şüphesi taşıdığı düşünülmektedir. Buradaki kastın terör amaçlı olmadığını belirtmek isteriz. İnsanlar tarafından basit birtakım menfaatler elde edilmek istendiği düşünülmektedir.? şeklinde konuştu.

Toplantıya Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ve Rusya Federasyonu Fahri Konsolosu Lilia Gökova da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber