Alanya'da yüksek lisans fırsatı

Türkiye'nin en genç üniversitelerinden biri olan Okan Üniversitesi ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) işbirliğinde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Eylül ayından itibaren Alanya'da çeşitli dallarda yüksek lisans programları başlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Programlara ön kayıtlar başladı.

ALTSO ve ALTİD ile Okan Üniversitesi arasında yapılan Yüksek Lisans Eğitim Programı işbirliği protokolü bugün ALTSO'da imzalandı. ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, ALTİD Başkanı Gülçin Güner ve Okan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd Doç Dr Bilgenur Katipoğlu arasında imzalanan protokol kapsamında Okan Üniversitesi tarafından 2012-2013 öğretim yılında Alanya'da öncelikli olarak Turizm İşletmeciliği, Türkçe İşletme ve Gayrimenkul Finansmanı ve Değerleme Yüksek Lisans Programları; talep gelmesi halinde diğer programlar da açılabilecek. ALTSO Sürekli Eğitim Merkezi dersliklerinde gerçekleşecek olan, ?Tezsiz Yüksek Lisans? programlarına ALTSO ve ALTİD'e bağlı kayıtlı üyelerin ve üyelerin çalışanları ile lisans yapmış herkes Tezsiz Yüksek Lisans yapabilecek. Protokol töreninde verilen bilgilere göre Proje Kapsamında talep halinde açılabilecek Yüksek Lisans Programları şöyle; Turizm İşletmeciliği, İşletme (Türkçe), Bankacılık, Muhasebe ve Denetim, Gayrimenkul Finansmanı ve Değerleme, Ekonomi Hukuku, Uluslar arası İlişkiler, Uluslararası Ticaret, Lojistik Yönetimi, Türkçe İşletme Altında Uzmanlıklar olarak belirlendi. Verilen bilgiye göre ayrıca, Tezsiz programlar, toplam 30 kredilik ders yükü ?10 ders' ve kredisiz bitirme projesinden oluşuyor. Tezli programlar ise, toplam 24 kredilik ders yükü ?8 ders' ve kredisiz yüksek lisans tezinden oluşuyor. Programdan mezun olabilmek için, toplam ders yükünün 4.00 üzerinden 2.00 not ortalaması ile tamamlanması, yüksek lisans tezi veya dönem projesinden başarılı olunması gerekmiyor. Protokolde yüksek lisans dışında Alanya'da belirli aralıklarla kişisel eğitim seminerleri düzenlenmesi de yer alıyor.

Bu amaçla gerçekleşen protokol töreninde konuşan Okan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Katipoğlu, genel olarak büyükşehirlerde sağlanan bazı eğitim amaçlarını Anadolu'ya taşıyarak fırsat eşitliği oluşturmak istediklerini söyledi. Katipoğlu, Alanya gibi il düzeyinde, gelişmiş, yüksek eğitimde kısa zamanda önemli yol kat eden bir turizm merkezinde bu programları yapacak olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. ALTSO bünyesinde mesai saatleri sonrası veya hafta sonlarında düzenlenecek programlarda Alanya'daki potansiyel ve eğitim ihtiyacına Okan Üniversitesi avantajlarını kullanarak karşılamak istediklerini belirten Katipoğlu, ?Bu çalışma Alanya'da bir ilk olduğu için çok önemli avantajlar sağlayacağız. Genellikle Vakıf Üniversitesi ve birçok üniversiteye oranla programa katılacak kişilere farklı fırsat ve avantajlar sunacağız. Bu yıl yüksek lisans programları tezli ve tezsiz olarak belirlendi. Ancak Tezsiz bile olsa programdan mezun olanlar doktoraya devam ediyorlar. Dolayısıyla akademik anlamda kendilerini geliştirebiliyorlar. Bu programın gerçekleşmesinde katkıları nedeniyle ALTSO ve ALTİD Başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Daha protokol imzalanmadan programa ilgi gösterenler oldu.? dedi.

GÜNER: POTANSİYEL ALANYA'DA VAR

Daha sonra söz alan ALTİD Başkanı Gülçin Güner ise programlarda Turizm İşletmeciliğinin ana konu olduğunu ve bu manada Alanya'da bu programdan yararlanacak çok fazla işgücünün olduğunu vurguladı. Güner, "Eğitimin ve gelişimin de tüm dünyada en çok rekabet gören alan olduğunu belirtti. Güner,? Sektöre çarpan katacak bir projeye imza attığımızı düşünüyorum. Alanya'da artık ikinci ve üçüncü kuşak sektöre giriyor. Bu proje genç ve orta yaştaki yönetici düzeyindeki turizmcilere çok yararlı olacak." diye konuştu.

AYDOĞAN: BU PROJE ALANYA'NIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Son olarak söz alan ALTSO Başkanı Aydoğan, yüksek öğrenim alanında son yıllarda büyük atılımların yapıldığı Alanya'da bu projenin gelişmeye katkı yapacağına söyledi. Aydoğan, bu proje yükseköğrenimini tamamlamış, iş hayatına atılmış, gelişimini sürdürmek isteyen ancak bölgemizde yeterli bulamayan çok sayıda yönetici, çalışan ve işadamlarına yüksek lisans ve uzmanlık yapma fırsatı vereceğini söyledi. İlçede Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi'nde yüksek lisans yapma imkanı bulunduğunu ifade eden Aydoğan, burada gerek sayının sınırlı olması, gerekse tezli ve yüksek puanla girilmesi özellikle çalışan kesim için cazip olmadığına dikkat çekti. Aydoğan, bu nedenle protokolün Alanya iş dünyasına çok büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber