Görmez: Selam kültürünü unutur hale geldik

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, her yıl Ramazan ayında bir konu belirleyerek kaybolmaya yüz tutan değerleri yeniden toplumun gündemine taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selamlaşma kültürünü bu Ramazan'da ortaya çıkardıklarını belirten Görmez, bazı insanların batılaşmaya doğru yöneldiğini ve selam kültürünü unuttuğunu kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kırıkkale Belediyesi ve Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen iftara katılmak için kente geldi. Valiliği ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, burada Kırıkkale hakkında bilgi aldı. Kırıkkale'nin ilk memuriyet yeri olduğunu belirten Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Kırıkkale'nin yeri benim için ayrı. Memuriyet görevimde ilk Kırıkkale Bahşılı Hüseyinbeyobası köyünde Kur'an kursuna öğretmen olarak atanmıştım. Kırıkkale'yi iyi biliyorum.?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu konuların özenle üstünde durduklarını aktaran Görmez, Ramazan ayında vatandaşların hoşgörülü ve yardımsever olduğunu söyledi. Görmez, ?Biz Somali başta olmak üzere Afrika'da yaşanan açlık krizine karşı, milletimizin bir halkı açlıktan kurtarmak adına nasıl çaba sarf ettiğini gördük. Bugün ise Arakan'da yaşanan insanlık dışı saldırılarda yaralanan ve mülteci durumuna düşen insanlara karşı başlattığımız yardım kampanyası aynı şekilde devam ediyor. Sizlere bir de güzel haber vereyim, bugün ilk heyetimiz toplanan yardımları ulaştırmak üzere Arakan'a ulaştı. İkinci bir heyetimiz ise etnik çatışmalardan dolayı mağdur olan Müslümanlara yardım etmek için Mali'de bulunuyor.? dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hizmetlerine sadece Türkiye'nin değil, Rusya'da, Kafkasya'da, Balkanlar'da ve Afrika'da yaşayan Müslümanların da ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Görmez, bu hizmetlerin oralarda yaşayan Müslümanlar için bir umut olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz yıl Afrika'da yaşanan açlık krizine vatandaşların Diyanet öncülüğünde kenetlenerek yardım eli uzattığını hatırlatan Başkan Görmez, aynı duyarlılığın bu yıl da Arakanlı Müslümanlar için gösterildiğini aktardı.

Mehmet Görmez, ?Toplum hayatından fert ve aileye, kitle iletişim araçlarından sanal ortamlara kadar pek çok alanda selam ve barış dili yerine çatışma ve kavga dili egemen olmaya başladı. Tanışma ve bilişmenin en güzel yolu olan selam ve barış dili, ötekileştirme, ayrıştırma ve farklılıkları tek tipleştirme ya da yok etme girişimlerinin etkisiyle büyük yara aldı. İnsanlık selam ve barış dilinden gün geçtikçe uzaklaşmaya, esenliğe sırt çevirmeye başladı.? diye konuştu.

Ramazan ayının önemli bir ay olduğunu kaydeden Görmez, Müslümanların Ramazan ayını ibadet yaparak geçirmesi gerektiğini söyledi. Görmez, ?Ramazan ayı kulluk idrakini artırmak ve Allah'a kul, resulüne ümmet olmak açısından son derece öğretici ve geliştirici bir ay olmuştur. Kutladığımız bayram, gerçekte sabırla, zikir ve niyazla sürdürülen bir aydan kazanılan ecir ve sevabın sevincidir. Bayramlar aynı dinin, aynı inancın neşesinde bizleri birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları tamir eden ilahi armağanlardır. Bayramlar milletçe iman kardeşliğinin tezahür sahneleridir. Bayramlar, inancı, ibadeti, tarihi ve kültürü bir sevinç atmosferinde buluşturarak bizi istikbale taşıyan ve tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran müstesna zaman dilimleridir.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber