Bakan Şahin:Biz altın nesil yetiştirmek zorundayız

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sporun hayatın bir parçası yapılması gerektiğini söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Londra'da düzenlenen olimpiyatlarda altın madalya kazanan Servet Tazegül'ün başarısına atıfta bulunan Şahin, "Bugün bir tane altın madalyayı alkışlıyoruz. Biz çok altınlar almalıyız. Bizim hiçbir eksiğimiz yok. Alt yapımızı güçlü tutacağız. Biz altın nesil yetiştirmek zorundayız." dedi.

Fatma Şahin, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde Amatör Futbol Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen kupa ve malzeme dağıtım törenine katıldı. Burada konuşan Şahin sporun önemine değinerek, "Nasıl yemek yiyebiliyorsak su içmeyi ihtiyaç olarak görüyorsak sporu da aynı şekilde sağlık için ihtiyaç olarak görmemiz gerekiyor. Yalnızca rejim için kilo için değil. Kalp ve ruh sağlığı için. O yüzden ahlaki yönden de o kadar önemli ve besleyici bir şey ki. Böyle hayırlı işlerde mücadele ettiğiniz zaman farklı şekilde sıkıntıya düşürecek farklı sorunları düşünecek zamanınız kalmıyor. Enerjiniz hayırlı bir şekilde hem vücudunuzun çalışmasına, hem kafanızın ç.alışmasına vesile oluyor. O yüzden spor her yönden çok önemli bir alandır. Bütün alanları da besleyen önemli bir alandır." diye konuştu.

Bu yüzden 74 milyonun spor yapmasını çok önemsediklerini dile getiren Şahin, bakanlık olarak Türkiye'nin aile yapısı ile ilgili araştırmanın sonuçlarının da üzücü olduğuna eğindi. Şahin, "Spor yapmıyoruz, kitap okumuyoruz. Tek yaptığımız şey televizyon seyretmek. Gördüğümüzde de ihmal ediyoruz. Okuyacağız, işin derinlemesini öğreneğiz. Analizimizi yapacağız. Dünyadaki bütün gerçekleri öğreneceğiz. Sporu hayatımızın bir parçası yapacağız. Bunu başarmak zorundayız. Şimdi bir tane altını alkışlıyoruz. Biz çok altınlar almalıyız. Hiçbir eksiğimiz yok. Alt yapımızı güçlü tutacağız. Biz altın bir nesil yetiştirmek zorundayız. Allahın izniyle, yüksek ahlak ileri teknoloji, her türlü imkanı kullanacağız. Atalarımıza yakışır bir şekilde kendimizi yetiştireceğiz ve dünyaya egemen olmanın yolu da buradan geçiyor. Artık topla tüfekle bu iş olmaz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber