ASKİ, ilçe belediyelerine araç ve malzeme takviyesi yapacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, mücavir alan sınırlarına en son dahil olan, kent merkezine uzak ilçelerdeki altyapı hizmetleri ilçe belediyeleri ile işbirliği protokolü imzalayarak, araç gereç takviyesi ve malzeme temini yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Meclisi, vatandaşların hizmet alımını kolaylaştıracak olan ASKİ Genel Müdürlüğü'nün ilçe belediyeleri ile imzalayacağı protokolü görüştü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarının son dönemde oldukça genişlediği, hizmetlerin bu alanlarda da hızla devam ettiği vurgulanan yazıda, mahalleye dönüşen köylere hizmet götürülürken eleman ve araç-gereç görevlendirmesi sırasında zaman ve maliyet kaybı yaşandığına dikkat çekildi. Bu doğrultuda alt yapı hizmetleri ile ilgili ilçe belediyeleri ile işbirliğine gidilmesi ve ilçe belediyelerine araç gereç ve malzeme yardımı yapılarak, ASKİ'nin yapması gereken işlerin ilçe belediyelerince yapılmasının sağlanması amacıyla protokol imzalanması oybirliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ayrıca Çankaya'da Çukurambar, Bilkent, Karakusunlar, Öyse Kent, Akpınar, Yenimahalle'de Turgut Özal, Batıkent, İnönü, Yenibatı, Kardelen, Mehmet Akif Ersoy, Konutkent, Yakacık Köyiçi, Çayyolu, Alacaatlı, Yuva, Çayyolu, Etimesgut'ta Şaşmaz ve Bağlıca mahalleleri ile Gölbaşı'nda 4 farklı bölgede bulunan park alanlarının 'Bölge Parkı' ilan edilmesine ilişkin başkanlık yazıları da İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber