Boyabat'a yeni hastane yapılması için girişimler sürüyor

Sinop'un Boyabat ilçesinde 75. Yıl Devlet Hastanesi'nin ihtiyaca cevap verememesi üzerine yeni bina yapılması için başlatılan girişimler sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, yeni hastane binasının planlamaya alındığını söyledi.

Mehmet Ersoy, Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Bekir İnebeyli'yi ziyaret ederek hastanenin ihtiyaçları ve genel durumu hakkında bilgi aldı. Mevcut hastane binasının güçlendirilmesi gerektiğini ancak bunun da yüksek bir maliyetle olabileceğine dikkat çeken Ersoy, yeni bir hastane binasının yapılması için yapılan görüşmelerin olumlu cevaplandığını ve yeni hastane binasının planlamaya alındığı müjdesini verdi.

Boyabat'ın birinci derecede deprem bölgesinde yer aldığını ve bunun için binaların sağlam olması gerektiğinin altını çizen Ersoy, ??Eski hastane binasının güçlendirilmesi gerekiyor. Ancak bunun maliyeti oldukça yüksek. Bu nedenle yeni bir hastane binasının yapılması gündeme geldi. Yeni hastane binası şu anda planlama aşamasında. Bürokratik sürecin tamamlanması halinde yeni hastane binasının yapımına başlanacak." diye konuştu.

Ersoy, yeni hastane binasının ilk etapta 75 yatak kapasiteli olarak düşünüldüğünü ancak ilçenin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yatak kapasitesinin 100 kişiliğe çıkarılması için gayret sarf ettiklerini dile getirdi. Bürokratik sürecin bitmesi halinde yeni hastane binasının yapımına hemen başlanacağını kaydeden Ersoy, ??Son yıllarda TOKİ hızlı bir şekilde inşaatları yaparak teslim ediyor. Böyle bir inşaatı 500?550 günde teslim edebiliyor. Haliyle eski hastane binası yıkılmadan yeni hastane binasının inşaatına başlanabilir.'' dedi.

Yeni binanın yapılması halinde Boyabat'ta tam teşekküllü hizmet vermek için zemin oluşacağını söyleyen Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Bekir İnebeyli ise yeni hastane binasının Boyabat için gerekli olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber