Kuşadası'nda Osmanlı mezar taşlarının envanteri çıkarılıyor

Kuşadası Belediyesi tarafından Adalızade Mezarlığı'ndaki Osmanlı mezar taşlarının envanteri çıkarılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 23:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Mahmut Ökçesiz ve dernek üyeleri, Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün'ü makamında ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Dernek Başkanı Mahmut Ölçeksiz, Adalızade Mezarlığı'nda bulunan Osmanlı Dönemi mezar taşlarının envanterinin projesinin imzalandığını belirterek, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları ve fotoğraflandırdıkları mezar taşlarını Başkan Altungün'e sundu. Ökçesiz ayrıca, Adalızade Mezarlığı'nın önemli bir konumda olduğunu ve müze yapılması için çalışmaları olduğunu belirterek, bugüne kadar çalışmalarına verdiği destek ve katkılardan dolayı Başkan Altungün'e teşekkür etti.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün de ziyaretten ve derneğin yaptığı çalışmalardan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, " Adalızade Mezarlığı sit alanında ve koruma altında bulunuyor. Ayrıca, mezarlığın kapasitesi tamamlandığı için artık yakın birgelecekte buraya defin işlemi yapılmayacak ve mezarlığımız zaten koruma altında olduğu için bir nevi ziyaret dışında kullanılamayacak " dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber