1 milyon değerinde 200 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Erzincan ve Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin yaptığı ortak çalışma neticesinde, Erzincan'da piyasa değeri 1 milyon lirayı bulan bir TIR dolusu 200 bin kaçak sigara ele geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ev eşyası arasına gizlenen binlerce paket, KOM ekiplerinin dikkatli çalışması neticesinde ortaya çıkarıldı. TIR'da uyuşturucu maddesi olabileceği şüphesi ile narkotik köpeği Rota'da TIR'da arama yaptı.

Alınan bilgiye göre; Van'dan ve Muş'tan İzmir'e kamu ve serbest meslek çalışanlarına ait ev eşyasını götüren Ü.A. (33) yönetimindeki 81 plakalı TIR, Erzincan - Erzurum uygulama noktasında, KOM ekipleri tarafından durduruldu. Özel nakliyat firmasına ait TIR'da KOM ekipleri tarafından yapılan aramada, ev eşyaları arasına gizlenmiş koliler içerisinde 200 bin paket gümrük kaçağı sigara ortaya çıkarıldı. TIR'da uyuşturucu olabileceği şüphesi ile narkotik köpeği Rota arama yaptı. Yapılan aramada, TIR'da uyuşturucu maddeye rastlanmaz iken TIR, Erzincan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü parkına çekildi. Koliler içerisinde yapılan incelemede 200 bin paket gümrük kaçağı sigara el konulurken, araç sürücüsü Ü.A. gözaltına alındı.

Erzincan ve Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa çalışması neticesinde kaçak sigaraların yakalandığını açıklayan Erzincan Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, ?Ele geçirilen sigaralar kamufle edilerek ev eşyaları arasına gizlenmiştir. Bu çalışmalarımız devam edecektir ve geçtiğimiz günde 400 bin paket kaçak sigara yakalanmıştı. Bunlar devlete büyük bir vergi kaçakçılığı oluyor. Kaçakçılıkla mücadelemiz ehemmiyet arz ediyor. Bunlarla mücadelemiz devam edecektir.? şeklinde konuştu.

Öte yandan, ele geçirilen kaçak sigaralarının piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon lira olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber