Yurt çocukları Ramazan coşkusunu aile ve yakınlarının yanında yaşadı

Ramazan sevinci bütün coşkusuyla sürerken yetiştirme yurtlarında kalan çocuklarda aile ve yakınlarının yanında güzel bir Ramazan geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yurtlarında kalan çocukları, aile ve yakınlarının yanına göndererek Ramazan coşkusunu aile ortamında doyasıya yaşamalarını sağladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yurtlarda kalan çocuklarında sıcak bir ev ortamında Ramazan ayını geçirmelerini sağlamak için, ailesi ve akrabaları olan çocukları, aile ve akrabalarının yanına gönderdi. Ailenin ve çocuğun ramazan ayında birlikte olma talebine olumlu bakan Bakanlık, çocukları Ramazanda ailesi ve yakınlarının yanına izinli olarak yolladı. Ramazanın yaz tatiline denk gelmesi sebebiyle de yurtlar neredeyse yarı yarıya boşalmış durumda. Binlerce çocuk Ramazan coşkusunu aile ve yakınlarının yanında geçirdi.

Kimsesi olmaması sebebiyle kurumda kalan çocuklar içinde ev sıcaklığını aratmayacak şekilde hizmet verildi. Ramazan ayında oruç tutmak isteyen çocuklar için iftar ve sahur öğünleri diyetisyen denetiminde çocukların istekleri, beklentilerine cevap verecek şekilde karşılanıyor. Bunların yanında ekstra olarak da kendi istedikleri yemekler de hazırlanıyor. İftardan sonra çocuklara çay ikramı, ayrıca ilerleyen saatlerde ara öğünler veriliyor. Ramazan ayında ayrıca çocuklar için geleneksel kutlamalar yapılıyor ve isteyen çocukların teravih namazına gidebiliyor. Ayrıca yurtta kalan çocuklar zaman zamanda gönüllü aileler ve çeşitli kamu kurum kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin iftar sofralarında ağırlanıyor. Öyle ki kurum ve kuruluşlar ile aileler çocukları iftara çağırmak için sıraya girmiş durumda. Çocuklar neredeyse her gün bir yere davetli olarak katılıyor.

Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, çocukların Ramazan coşkusunu aile ortamı ve sıcaklığında yaşamaları için çalıştıklarını söyledi. Kaya ?Ailenin ve çocuğun ramazan ayında birlikte olma talebi varsa, ailenin koşulları uygun ve ramazan ayı okul dönemine rastlamıyorsa çocuk aile yanına izinli olarak gönderilmektedir. Genel Müdürlüğümüz, kuruluş bakımında bulunan çocukların öncelikle aile yanına döndürülmesi, evlat edinme, koruyucu aile hizmetinden yararlandırılması, bunun mümkün olmadığı durumlarda çocukların aile ortamına, yakın bir ortamda bakımının sağlanması gibi hizmet politikasını benimsiyor.? diye konuştu.

YURTLAR YARI YARIYA BOŞALDI

Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kenan Toprak, çok sayıda çocuğun yaz tatili ve Ramazan ayını geçirmeleri için aile ve akrabalarının yanına izinli olarak gönderildiğini söyledi. Toprak ?Sakarya'da kız ve erkek yetiştirme yurtlarında kalan 137 çocuktan 68'i ailelerinin ve yakınlarının yanında. Yurtlar yarıya yarıya boşaldı. Yurtlarda kalan çocukları ise neredeyse her gün bir yere davetli. Çocukları guruplar halinde Hemşireler, doktorlar, sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşları iftarda sofralarında ağırlıyor. Çocuk Evleri'nde kalan çocuklar da bulundukları apartmanlarda komşularına iftara gidiyor, onları iftara davet ediyor. Çok güzel bir Ramazan ayı geçiriyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber