İstanbul Üniversitesi'ne 'Personel devam kontrol sistemi'

İstanbul Üniversitesi ile bir banka arasında yapılan protokole göre, üniversitenin tüm yerleşkelerine bariyer, turnike ve Personel Devam Kontrol Sistemi (PDKS) kurulacak.

Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nce tüm akademik ve idari birimlere gönderilen yazıda, İstanbul Üniversitesi ile bir banka arasında yapılan protokole göre, üniversitenin tüm yerleşkelerine bariyer, turnike ve Personel Devam Kontrol Sistemi'nin (PDKS) kurulacağı bildirildi. Sistemle, mevcut güvenlik uygulamalarında X-RAY cihazından geçirilen ve kendi fakültesi dışında diğer fakülte binalarına alınmayan İstanbul Üniversitesi öğrencileri, bunlara ek olarak turnikeden geçecek.

-"BANKA İLE YAPILAN PROTOKOL SIR KÜPÜ"-

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilimdalı Öğretim Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. İbrahim Keleş, turnikenin bilimsel özgürlüğün önüne konmuş bir engel olduğunu öne sürerek, "Banka ile yapılan protokol adeta bir sır küpü. Muhtemel kullanıcı sayısı 100 bini aşacak Kampüskart uygulaması ile öğrenci akademik ve idari personel kredi kartı özelliği olan bir kartı almaya mı zorlanacak? Daha da vahimi akademik özgürlüğü her şeyi olan öğretim elemanlarının üniversiteye giriş çıkış saatleri kayıt altında tutularak bir baskı unsuru olarak mı kullanılacak?" sorularını yöneltti.

Anka

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber