Osmaniye'ye getirilen Suriyeli sayısı bin 50 oldu

Suriye'deki olaylardan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden Türkiye'ye sığınan Suriyeli vatandaşlardan Osmaniye'ye gelenlerin sayısı bin 50'yi buldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye'de Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Atatürk Öğrenci Yurdu'na yerleştirilen Suriyeli mülteciler, Osmaniye'deki ilk gününde bir taraftan kayıtlarını yaptırırken, bir taraftan da yurt bahçesinde gezerek, oturarak zaman geçirmeye çalıştı. Sıcaktan bunalan, özellikle çocuklar başta olmak üzere bazı mülteciler bahçedeki havuzun suyunda serinlemeye çalıştı.

Mülteciler için dün geceden itibaren bir 112 Acil ambulansı yurt bahçesinde beklemeye devam etti. Sağlık ekipleri rahatsızlanan mültecileri ambulans ile hastaneye kaldırarak tedavi altına aldı.

Evinden çıkıp bakkala ekmek almaya giderken ayağından vurularak yaralanan 17 yaşındaki Beesir Ahmer-el Almatar, Suriye'de hiçbir akrabası kalmadığını belirterek, ?Biz Türkiye'yi çok seviyoruz, Türkiye'den Allah razı olsun. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve tüm yetkili kurumlara teşekkür ediyoruz.? dedi.

Suriye'de yaşanan olayları anlatması istenen Suriyeli bir bayan ise Beşşar Esed adını duyunca konuşmayarak kameraların önünden uzaklaştı.

Tercümanlık yapan Ali Demir de Suriyelilerin, ülkelerinde savaş olduğu için vatanlarını terk ederek buraya geldiklerini belirterek, ?Türkiye Cumhuriyeti, sığınmacı olarak gelen Suriyelilere kucak açmıştır. Buradaki insanları, Beşşar Esed'in zulmünden korkup tekrar ülkelerine gidip de herhangi bir şiddete maruz kalacakları korkusu ile kameralar karşısında konuşturamıyoruz. O kadar ülkelerinde işkence zulüm görmüşler ki Türkiye'de oldukları halde hala korkuyorlar.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber