Üniversite harçları belli oldu...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2005 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim kurumlarında öğretim gören öğrencilerin 2005-2006 öğretim yılında ödemesi gereken katkı payları belirlendi. Buna göre, yükseköğretim kurumlarında öğretim gören öğrencilerden 55 YTL ile 458 YTL arasında katkı payı alınacak.

Öğrenci katkı payları tıp fakültelerinde 458, devlet konservatuarında 456, mühendislik fakültesinde 300, hukuk fakültesinde 243, fen fakültesinde 220, iletişim bilimleri fakültesinde ise 220 YTL olarak belirlendi. En düşük katkı payını ise 55 YTL ile açıköğretim fakültesi öğrencileri ödeyecek.

"2005-2006 Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ile İkinci Öğretim Ücretlerinin Tespitine Dair Esaslar"a ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Karara göre, öğrenci katkı payını süresi içinde ödemeyen öğrencilerin kayıtları yapılamayacak ve yenilenmeyecek.

Öğrenci tarafından ödenecek katkı payının bir kısmı veya tamamı normal öğretim süresi kadar süre ile Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nca kredi olarak verilebilecek.

Öğrenci katkı payı iki eşit taksitte ödenecek. İlk taksit eğitim öğretim yılı başında kayıt olma ve yenileme sırasında, ikinci taksit ise ikinci sömestr başında kayıt yenilenirken, sömestr sistemi uygulanmayan eğitim programlarında da Şubat ayında kayıt yenileme sırasında ödenecek.

Yabancı dille eğitim yapan yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden (yabancı dilde eğitim yapan eğitim fakülteleri hariç) öğrenci katkı payı iki katı olarak alınacak.

Lisansüstü öğrenim yapan araştırma görevlilerinden öğrenci katkı payı ise istenmeyecek. Ancak vakıf üniversitelerinde çalışıp Devlet üniversitelerinde lisansüstü eğitim yapan öğrenciler ile ikinci öğretimde lisansüstü eğitim yapan öğrenciler katkı payı ödeyecekler.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybedenlerin çocuklarından öğrenci katkı payı alınmaması uygulaması sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber