Diyarbakır ve Hakkari'de çatışma

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da operasyonel faaliyet yürüten güvenlik kuvvetleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çatışma çıktı.

Edinilen bilgiye göre; Diyarbakır'ın Hazro ilçesi Ülgen köyü kırsalında arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik kuvvetleri ile bir grup terörist karşılaştı. Güvenlik kuvvetlerinin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi ile bölgede çatışma çıktı. Hava destekli sürdürülen operasyonda çatışmanın çıktığı alana yönelen helikopterlerin ardından, teröristlerin ormanlık ve dağlık alandan faydalanarak kaçtıkları belirtildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.


Şemdinli'de 5 araçlık askeri konvoya saldırı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Bağlar Köyü Moşe ve Güzelkaya Mezraları yakınlarında, PKK'lı teröristler yola döşedikleri mayını, askeri konvoyun geçişi sırasında patlattı.

Askeri aracın geçişinden sonra meydana gelen, ölen ve yaralananın olmadığı patlamanın ardından güvenlik güçleri ile teröristler arasında kısa süreli çatışma yaşandı.

Şemdinli'den Derecik yönüne giden askeri konvoy, saat 18.00 sıralarında ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Bağlar Köyü'ne bağlı Moşe ve Güzelkaya Mezraları bölgesinden geçtiği sırada, PKK'lılar tarafından yola döşenen uzktan kumandalı patlayıcı infilak ettirildi. Askeri aracın geçişinden sonra meydana gelen patlamanın ardından teröristler, uzun namlulu silahlarla askeri konvoya ateş açtı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine 20 dakika boyunca çatışma yaşandı. Patlama ve çatışmada ölen yada yaralanan olmazken PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyon başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber