Afyonkarahisarlı işadamları İSMİAD'ın iftarında buluştu

İscehisar Mermerciler ve İşadamları Derneği (İSMİAD), Afyonkarahisarlı işadamlarını geleneksel iftar yemeğinde buluşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSMİAD, Korel Termal Otel'de iftar yemeği verdi. İftara İscehisarlı mermerci ve işadamlarının yanı sıra, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İscehisar Belediye Başkan Yardımcısı Basri Şen, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) üyeleri, Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar ile çok sayıda dernek üyesi katıldı. İftar yemeğinin ardından konuşan İSMİAD Başkanı Ali Genelioğlu, her yıl düzenledikleri seminer ve toplantılarla sektörlerinin sıkıntılarına çözüm bulma yolunda mesafe kat ettiklerini söyledi.

Milletvekili Halil Ürün, yaptığı konuşmada Türkiye İş Kurumu(İŞKUR)'nun vasıflı insan gücü oluşturmaya yönelik uygulaması hakkında bilgi verdi. Beşten fazla işçi çalıştıran işletmelerin bu imkandan yararlanabildiğini belirten Ürün, İŞKUR tarafından uygulanacak proje ile vasıfsız işçilerin eğitimine dair proje üreten işletmelerin, işçilere eğitim verdikleri 6 ay boyunca tüm SGK ödemelerinin ve asgari ücretlerinin devlet tarafından karşılanacağını söyledi. Mermercilerin temel sorunlarından biri olan nitelikli insan gücü ihtiyacının bu yolla giderilmesinin mümkün olabileceğini ifade eden Ürün, "Böylece eğitim alan genç kardeşimiz meslek edinmiş olacak ve meslek edindiğine dair belge alacak. 6 ay sürecek eğitimin sonunda işletme isterse eğitim verdiği işçilerle çalışmaya devam edecek. Tabii arzu etmezse de çalışmayabilecek." dedi.

İŞKUR verilerine göre Afyonkarahisar'da işsizlik oranının yüzde 4 olduğunu, bunun da Türkiye ortalamasının yarısına tekabül ettiğini hatırlatan Ürün, ancak İscehisar'da böyle bir sorun bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber