Mukabeleyi takip ettiler, hediyeyi kaptılar

Bolu Okçular Köyü İslamlar Camii'nde yaz Kur'an kursuna gelen ve köy hanımları ile mukabeleyi takip eden çocuklar, kurs sonunda Kur'an-ı Kerim, kitap seti ve futbol topları ile ödüllendirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hediyelerin dağıtımı öncesinde konuşan Okçular Köyü İslamlar Camii İmamı Ömer Özcan, yaz Kur'an kurslarının sona erdiğini hatırlattı. Çocukların, bayanlarla beraber mukabeleye devam ettiklerini ifade eden Özcan, "Çocuklarımız hiç aksatmada geldiler ve Kur'an-ı Kerim'i baştan sona kadar takip ettiler. Biz de bu çocuklarımızı her sene olduğu gibi bu sene de ödüllendirmek istedik. Sağ olsun müftümüz, müftü yardımcımız, müdürlerimiz bize çok yardımcı oldular, bize kitap verdiler, Kur'an-ı Kerim verdiler. Biz de kendi katkılarımızla çocuklarımıza top aldık. Buradaki amacımız, bizden sonraki nesillerin dine daha fazla ısınması, camiye, dine, diyanete uzak kalmaması. Tek amacımız budur. Çocuklarımızın gözlerindeki ışığı görmek bizleri mutlu ediyor." dedi.

İl Müftüsü Mehmet Şahin ise çocukların ve hanımların bayramlarını şimdiden kutlayarak, ?İnşallah Kadir Gecesi'ni idrak edeceğiz. Kadir Geceniz de mübarek olsun. Cenabı Allah, sevabına, hayrına erdirsin inşallah. Cenabı Hakk'a çok şükür ediyoruz, bize böyle güzel bir Ramazan daha yaşattı. Oruçlarınızı tuttunuz, çocuklarımız takip etti. Kur'anımız vasıtası ile yani Kur'an'ı bize gönderdiğinden dolayı Allah'ımızın bize yapmış olduğu lütuf ve ihsanının karşısında bizim yaptığımız fedakârlık hiç bir şeydir. Allah'ımızın Kur'an vasıtası ile bize kazandırdığı şeyler karşısında bizim bu fedakarlıklarımız çok bir şey sayılmaz. Fakat buna rağmen kul, Allah yolunda bir adım atsa cenabı Hak onun sevabını zayi etmiyor. Allah'ın kelamından bir harf söyle, bir elif dese cenabı Hak ona en az 10 sevap veriyor. Bu sevapla Kur'an-ı Kerim'imizi okuyanlar her harfine, her ayetine bedel cenabı Hak ona derece veriyor, makam veriyor. İşte ahirette inşallah, bu dünyadan sonraki hayatımızda da inşallah ebedi saadet yurtlarında bunların mükafatlarını bize verecektir. Sizleri tebrik ediyoruz. Cami süslüyorsunuz, tabiri caizse imar ediyorsunuz. O bakımdan Allah kabul etsin, amelleriniz makbul olsun.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından, çocuklara hediyeleri verildi ve cami önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber