Kocaoğlu, jeoloji mühendislerine tepki gösterdi: Salvo atmanın mantığı yok

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Alim Murathan'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Murathan'ın, Büyükşehir Belediyesi'nin jeolojik araştırmaları yapmadığı yönündeki iddiasını eleştiren Kocaoğlu, salvo atmakla suçladı.

Foça ilçesi Bağarası Atık Su Arıtma Tesisi'nin hizmete açılma töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, yayımladığı genelge doğrultusunda meslek odalarını yapı denetiminde devre dışı bıraktığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin sözkonusu genelge uyarınca imar planlarında zorunlu değişiklik yaptığını belirterek, ?Kararı eleştiren bir oda başkanımız da Büyükşehir Belediyesi'nin kent dönüşümü anlayışının hükümetten farkı yok diye konuşmuş. Biz kent dönüşümüne bakışımızı her yerde anlatıyoruz. Kent dönüşümü konusunda vatandaşı korumaya yönelik en çok proje yapan belediyeyiz. Biz odalarla birlikte bugüne kadar atbaşı gidiyoruz, mesleki deneyimlerinden faydalanıyoruz. Biz de onların gelirlerinin azalmasını istemezdik. Kararı zorunlu olarak Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sevk ederken bir odaların istediği, bir de mevzuattaki şekilde sunduk. Aklın yolu bir, tabii ki yönetmeliğe uymamız lazım. Şimdi oradaki geliri bahane edip bizim kent dönüşümümüze salvo atmanın, bunu bize döndürmenin bir mantığı yok. Arkadaş da meslek odası mensubu. İstediği zaman, istediği yerde kendisine de kent dönüşümünü anlatırız ve İzmirli hemşehrilerimizin takdirine sunarız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber