Patnos Sanayi Sitesi'nde üretici elektrik verilmediğinden dolayı çalışamıyor

Ağrı Patnos'ta, 150 iş yerinin bulunduğu Sanayi Sitesi, 5 gündür elektrik verilmediğinden dolayı çalışamıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortalama 10 işçi çalıştıran iş yeri sahipleri, maddi kayıp nedeniyle zor günler geçirdiklerini ifade etti.

Patnos Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Faruk Çınarkaya, Patnos Sanayi Sitesi esnafının bir an önce bu mağduriyetten kurtarılmasını istedi. Türkiye'ye hiç yakışmayan şartlarda çalıştıklarını belirten Çınarkaya, "Sanayi, bir ülkenin kalbidir. Bizler burada beden gücüyle, alnımızın teriyle ekmek kazanıyoruz. 150 iş yerinin olduğu ve Türkiye, hatta dünyaya çalışan bir sanayinin yolları bozuk. Müşteri, bu pisliğe gelmek istemiyor. Bir yağmur yağınca bütün dükkânlarımız sular altında kalıyor. Can güvenliğimiz yok. Bunlar yetmiyormuş gibi sürekli elektrik kesilerek, makinelerimizin arızalanmasına ve işlerimizin gecikmesine neden oluyor. 5 gündür hem elektriğimiz hem de suyumuz kesik. Patnos sanayi esnafı olarak derdimizi anlatacak bir yetkili bulamıyoruz." dedi.

Sanayi Sitesi esnaflarından Abdurrahman Erdoğan, işlerin durma noktasına geldiğini, muhatap noktasında kendilerine yardımcı olacak kimseyi bulamadıklarını savundu.

Erdoğan, "Sanayi Sitesi demek sadece tamirat demek değil. Burası ekonominin, hatta Türkiye'nin can damarıdır. Bizler üreten insanlarız. Zor şartlar altında çalışıyoruz. Elektrik kesildiği zaman burada hayat duruyor. Can güvenliğimiz kalmıyor. Gece elektrik kesik ve karanlıktan dolayı hırsızlık olayları oluyor. Malımızı, canımızı koruyamıyoruz. Bizler elektrik faturamızı zamanında yatırıyoruz. Her ay düzenli olarak aidatımızı ödüyoruz. Vergimizi veriyoruz. Ama sıkıntılarımız gündeme getirecek bir yetkili ya da bir muhatap bulamıyoruz. Bunun gibi bütün esnafın elinde iş kaldı. İşlerimizi yetiştiremiyoruz. Müşterilerimizle aramız bozulduğu gibi onların güvenini de kaybettik. Ayrıca, yeni iş alamıyoruz. Maddi kaybımız çok büyük. Küçük tadilat işlerini yapan esnaf arkadaşlarımız makinelerini evlerine götürdü, evlerinde işlerini yetiştirmeye çalışıyor, müşterileri, diğer sanayi bölgesine yönlendiriyoruz. Elektriksiz, susuz, yolsuz bir yerde nasıl çalışmamızı bekliyorlar? Yeni aldığımız araçlar bu yollarda hurda haline geliyor. Müşteri bu yollara girip bize iş vermek istemiyor. Bizler de bu memleketin insanlarıyız. Ama bizleri kimse önemsemiyor.? şeklinde tepki gösterdi.

Patnos TEDAŞ yetkilileri de Sanayi Sitesi'nin, yüklenici firma teslim etmediğinden, elektriğe müdahale etme şansları bulunmadığını, buna rağmen sıkıntının giderilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber