Sağlık Bakanlığı'na 'denetim ihmali' suçlaması...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2005 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahte bir doktorun 6 ay süreyle uyguladığı yanlış tedavi sonucu kanser olduğunu belirten Semiha Beggi Önel, denetim görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bakırköy Adliyesi'ne avukatı Zeki Bulgan ve ağabeyi Hasan Önel ile birlikte gelen Semiha Beggi Önel, suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Savcılığı'na verdi.

Dilekçesinde, sol göğsünün üstünde küçük bir şişlik oluştuğu için Esenler'deki özel bir polikliniğe gittiğini belirten Önel, kendisini uzman doktor olarak tanıtan Saniye adlı kişi tarafından 6 ay süreyle tedaviye alındığını anlattı.

Tedavi süresince hastalığının ilerlediğini ve ağrılar başladığını kaydeden Önel, bunu söz konusu kişiye anlattığında yakın zamanda iyileşeceği cevabını aldığını bildirdi.

Rahatsızlığı artınca başka bir doktora gittiğini ve kendisine yanlış teşhis konulduğunu, yanlış ve yoğun olarak uygulanan antibiyotik tedavisinin vücuduna zarar verdiğini ve hatta kanser yapmış olduğunu, ayrıca kanserin diğer organlarına da yayıldığını öğrendiğini belirten Önel, 6 aylık tedavisi süresince 60 milyar lira para harcadığını kaydetti.

Önel, konuyla ilgili şikayette bulunduğunda Saniye isimli kişinin sahte doktor olduğunu öğrendiğini, poliklinik yetkililerinin ise bu isimde bir doktorlarının hiç olmadığını, kendisini bir erkek doktorun tedavi ettiğini söylediklerini bildirdi.

Önel dilekçesinde, "Benim kanser olmama ve ölümle burun buruna gelmeme sebep olan Sağlık Bakanlığı'dır. Sağlık Bakanlığı, İstanbul'un birçok yerindeki özel hastane, klinik ve tıp merkezlerini yeterince ve gerçek manada denetlememiştir" dedi.

Önel dilekçesinde, Sağlık Bakanlığı yetkilileri hakkında TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca işlem yapılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber