Toroslar'ın en güzel cami: Mimar Sinan

Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen ?En Temiz ve Güzel Cami' yarışması sonuçlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe sınırları içerisinde bulunan 55 merkez caminin değerlendirildiği Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen yarışmada: çevre düzenlemesi, iç ve dış tertip ve genel temizlik ile hijyen kriterleri doğrultusunda yapılan inceleme ve puanlamalar ile Mimar Sinan Cami (Çağdaşkent Mahallesi) birinci, Eyüp El Ensari Cami (Halkkent Mahallesi) İkinci, Hz.Hamza Cami (Akbelen Mahallesi) ise üçüncü oldu.

Birinci olan camiye 3 tam altın, ikinciye 2 tam altın ve üçüncüye 1 tam altının verileceği ödül töreni ise Toroslar Belediyesi'nce 15 Ağustos Çarşamba günü Koray Aydın Stadı'nda gerçekleştirilecek Halil İbrahim Sofrası Geleneksel İftar Yemeğinde düzenlenecek.

Ödüller, İftar yemeğinin ardından Belediye Başkan Hamit Tuna tarafından cami imamlarına takdim edilecek.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, temizlik bilincini aşılamak ve toplumun bu konudaki duyarlılığını artırmak amacıyla ilçe sınırları içerisindeki merkez camiler arasında ?En Temiz ve Güzel Cami yarışması' düzenlediklerini söyledi. Nisan Ayı'nda başlatılan ve Temmuz Ayı sonunda değerlendirmeleri tamamlanan yarışmanın Ramazan ayına denk gelmesinin ayrı bir güzellik olduğunu belirten Tuna,?Vatandaşların ibadetlerini daha nezih ortamlarda yapmalarını sağlamak amacıyla özellikle Ramazan ayı öncesinde camilerin temizliğini düzenli olarak yapıyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz'ün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen yarışma ile camilerin daha bakımlı ve temiz olması, cami çevrelerinin güzelleşmesinin özendirilmesini amaçlıyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber