Bukart 'online ağı' genişliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Kişiselleştirilmiş Seyahat Kart Yönetim Sistemi (Bukart), özel eğitim kurumlarını da kapsamına aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son yapılan çalışmalarla resmi okullara ilave olarak özel okul ve dershanelerin öğretmen ve öğrencileri de Bukart vize işlemlerini online yapma imkanına kavuştu. Sistem sayesinde hem zaman tasarrufu sağlanıyor hem de kağıt israfının önüne geçiliyor.

Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü Bilgi İşlem Müdürlüğü ile Burulaş Bilet Sistemleri Müdürlüğü'nün bir araya gelerek iki yıl önce başlattığı Kişiselleştirilmiş Seyahat Kart Yönetim Sistemi, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların ardından özel okul ve dershaneleri de ?online iletişim ağı' içine aldı. Sistem kapsamında 7 merkez ilçedeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların yanında özel okul ve dershaneler de bu imkandan yararlanacak. Bukart sahipleri, Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü'nce kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre ile sistem girip, öğrenci ve öğretmenlerin Bukart işlemlerini kolaylıkla yapma imkanı bulacak.

Geçtiğimiz yıl 178 bin 835 öğrenci ile 15 bin 960 bin öğretmenin Bukart vize işlemleri belgesiz olarak ?online' gerçekleştirildi. Bu yıl Final Okulları, Final Dergisi Dershanesi ve Anafen Dershanelerinin yöneticileri ile Toplu Taşıma Şube Müdürü Mesut Emir arasında imzalanan protokolle sistemin ağı daha da genişlemiş oldu. Anadolu Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi ile yapılan protokoller de dikkate alındığında belgesiz işlem yapan öğretmen ve öğrenci sayısının 280 bini aşması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber