Türkiye siber savaşa hazırlanıyor

Siber saldırılara karşı ulusal güvenlik ve eylem planı oluşturuldu.

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buna göre TÜBİTAK bakanlıkların isteği doğrultusunda siber güvenlik eylem planıyla bir yıl içinde bin siber güvenlik uzmanı yetiştirecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında "Bilişim Alanında İşbirliği Protokolü" imzalandı.

İmza töreninde konuşan Bakan Binali Yıldırım, ülkenin bilgi ve iletişim altyapısına ait ilk kapsamlı çalışmalardan birisi olan Ulusal Enformasyon Altyapısı Ana Planı (TUENA) çalışmasının TÜBİTAK'a yaptırıldığını ifade etti.

GÜVENLİKMERKEZİ KURULACAK

TÜBİTAK ise hazırladığı eylem planıyla yetiştireceği bin siber güvenlik uzmanı ile kurumları koruyacak. Bakanlık ve TÜBİTAKson günlerde devlet kurumlarına yapılan siber saldırıların önüne geçmek içinde düğmeye bastı.

Konuyla ilgili Bakanlık ve TÜBİTAK işbirliğine giderek siber saldırı strateji planı hazırladı. Bu kapsamda Bakanlık ve TÜBİTAK siber saldırıları önlemek amacıyla "Siber Güvenlik Merkezi" kuracak. Güvenlik merkezi bu alanda siber saldırılara müdahale edecek. Ayrıca sistemher zaman saldırı çalışmalarıyla ilgili test edilecek. Protokolle TÜBİTAK siber savaş ve siber güvenliğe karşı yürütülen çalışmalar kapsamında önümüzdeki bir yılda bin siber uzman yetiştirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber