Eğrisu köyünde 12 noktaya yangın vanası yerleştirildi

Divriği ilçesine bağlı Eğrisu köyü muhtarı Mustafa Özdoğan, köyde 12 noktaya yangın vanası yerleştirdiklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçeye 18 kilometre mesafedeki 150 haneli köyün muhtarı Özdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki yıllarda meydana gelen yangınlarda büyük maddi kayıplar yaşandığını, bu nedenle köyün birçok noktasına yangın vanası yerleştirmeye karar verdiklerini belirtti.

Birkaç yangının yaşandığı köyde itfaiyeye haber verilmesine rağmen köyün ilçeye uzaklığı nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Özdoğan,

"Aldığımız karar gereği köyün 12 noktasına yüksek basınçlı vanalar yerleştirdik. Uzun hortumlarla köyün her noktasındaki yangına anında müdahale edebilir durumdayız" dedi.

Örnek köy olmak için yoğun çaba sarf ettiklerini ve köyde birçok yenilik yaptıklarını anlatan Özdoğan, şunları kaydetti:

"Köyümüze yeni bir meydan yaptık. Çok amaçlı bir meydanımız oldu. Düğünümüzde, cenazemizde, şenliklerimizde kullanacağımız meydanın etrafına yemekhane, mutfak, gasil hane, morg ve muhtarlık binamızı yaptık. Çocuk parkı için malzemeler geldi. Onları da monte ettiğimiz zaman örnek bir köy meydanı oluşacak. Köyümüzün bütün yolları parke taş ile döşenecek."

Özdoğan, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Muhabir: Mücahit Koç

Yayıncı: Önder Felek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber