Kartal: Bayramda asayiş ve trafik güvenliği için tedbirleri artırıyoruz

Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Ramazan ayında önemli bir asayiş olayının olmadığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayram tedbirlerini aldıklarını bildiren Kartal, bayram öncesinde asayişe, bayram da ise trafik güvenliğine önem vereceklerini ve vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için tedbirlerin artırılacağını söyledi.

Ramazan'da suç oranının azaldığını belirten Kartal, "Ramazan ayında çok ciddi bir suç olmadı. Biliyorsunuz ki, Türkiye'de olduğu gibi, Kırıkkale'de de Ramazan ayında suç oranı istatistiği düşüyor. Genel manada baktığımız zaman iftarda ve iftardan sonra vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde ve şehrimizin tamamında büyük ölçüde sıkıntı yaşamadık. Vatandaşlarımız yoğun olarak Millet Bulvarı ve Cumhuriyet Meydanı'nı kullandılar. Bu bölgelerde denetimlerimizi sıklaştırdık, olabilecek nahoş olayları engelledik." dedi.

Son haftalarda vatandaşlar tarafından sıkça şikayet edilen ve çevreyi rahatsız edecek desibelde gürültü çıkaran motosiklet ve araçlara yönelik uygulamaların sürdüğünü ifade eden Kartal, amaçlarının ceza kesmek olmadığını vatandaşların şikayetleri doğrultulanda çalışma yaptıklarını belirtti. Kartal konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çok aşırı derecede ses çıkaran araç ve motosikletlerden dolayı şikâyetler vardı. Bununla ilgili olarak önlemlerimizi aldık. Arkadaşlarımız gereken işlemleri yaptı. Onlarda artık işi öğrenmişler, polis arkadaşlarımızın pasif olduğu zamanlarda yani iftar saatinde yollara çıkıyorlar."

Yaklaşan Ramazan bayramı öncesinde tedbirlerin alındığını söyleyen Kartal, bayram öncesi asayiş güvenliğine, bayramda ise trafik güvenliğine önem vereceklerini söyledi. Kartal konuşmasının devamında, "Bayram günlerinde ise trafik asayişimize önem vereceğiz. Biliyorsunuz ki, Kırıkkale, Türkiye'nin en önemli karayolu olma özelliğini taşıyor. Normal günlerde ilimizden 20 bin araç geçerken, bayram günlerinde bu sayı 50 bini buluyor. Trafik yönetmeliğinin verdiği karar ile şehirlerarası yollarda her 30 kilometre de bir ekip bulundurmak gerekiyor. Bizde vatandaşlarımızın kazasız bir bayram geçirmeleri için yollarda olacağız. Her bayram yaşanan trafik kazaların bu bayram olmamasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Vatandaşların 155 hattını aramaları ve suç ve suça yönelik kişilerin tespiti konusunda birimlerini uyarmaları gerektiğini söyleyen Kartal, "Bizler güvenlik ekipleri olarak Kırıkkale'de ki her olaya yetişmemiz zaman alıyor. Polis vatandaş işbirliğine önem veriyorum. Vatandaşlarımız bizlere yardım etsinler, 155 polis hattını arayarak şüpheli kişileri bizlere bildirsinler." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber