Dilenciler kanun boşluğundan faydalanıyor

Samsun'da Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlardan sadaka isteyen dilencilere İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri, çoğunluğu çocuk ve kadın olan dilencilerin trafik ışıklarında, cami önlerinde ve insanların yoğun bulunduğu işlek cadde ve sokaklarda dilenmesine izin vermedi. Gazi Caddesi ve 100.Yıl Bulvarı üzerinde dilenen 4'ü bayan biri çocuk olan dilenciler, görevli ekipleri tarafından toplanarak zabıta merkeze götürdü. Yapılan üst aramasında, dilencilerin üzerinden 61 tl para çıktı. Dilenciler, daha sonra zabıta ekipleri tarafından Büyükşehir Belediyesi Dilenci Toplama Merkezi'ne götürüldü.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, "Dilenciler vatandaşlarımızın dini duygularını istismar ediyorlar. Bizler bunu engelliyoruz ve engellemeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımız cami önlerinde ve ana caddelerde dini duyguları istismar ederek yardım toplayan dilencilere, yardım yapmasınlar. Rutin olarak devam eden kontrollerimizde yakalanan dilencilerin yerine yenileri geliyor. Kanundaki boşluktan yararlanan dilencilerin her geçen gün sayıları artıyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber