Kur'an kursu öğrencilerine bayramlık elbise

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Yunusemre Mahallesi Camii Kur'an Kursu öğrencilerine vatandaşlar tarafından bayramlık giysi hediye edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yunusemre Mahallesi Cami İmamı Muharrem Arslan tarafından organize edilen ve mahalle sakinlerinin katkıları ile Kur'an kursuna katılan 30 çocuğa giysi hediye edildi. Cami İmamı Arslan, öğrencilerin camiye ilgisinin artırılmasına yönelik böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Camimize gelen vatandaşlarımıza çocuklarımızın camiye ilgisinin artırılması için teşvik amaçlı bir şeyler yapalım diye fikir alışverişinde bulunduk. Onlar da sağ olsun oldukça hoş karşıladılar." dedi.

Organizasyondaki amaçlarının çocukları cami kültürüne alıştırmak olduğunu ifade eden Arslan, "Kursumuzun en başından itibaren çocuklarımız ara vermeden devam etti. Dinimizin emrettiği bilgileri en iyi ve en doğru şekilde öğrendi. Bunun yanı sıra sosyal anlamda da ahlak bakımından gerekli bilgiler de verildi. Bizlerde çocuklarımıza mükafat olarak mahalle sakinlerimizin yani camimize gelen özellikle kadın cemaatimizin desteği ile bayramlık elbiseler ile sevindirdik." diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Osman Ergül'de böyle bir etkinlik düzenleyerek çocukların sevinmesini sağlayan cami imamı Arslan'a teşekkür etti. Ergül, "Bu çocuklar bizim. Onlar için ne yapsak azdır. Onlar bir fidandır ve en iyi şekilde ilgilenmemiz gerekir. Çünkü geleceğimizin teminatıdır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber