İl Özel İdaresi'nden kentsel dönüşüm projesine destek

Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi'nin önemli yatırımlarından biri olan kentsel dönüşüm projesine destek vermek için önemli bir karara imza attı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. İl Özel İdaresi, Belediyesi Başkanlığı ile pay karşılığı dükkân yapılması amacıyla sözleşme imzaladı.

Encümen Salonu'nda Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp arasında imzalanan sözleşmeye göre, Özel İdareye ait iki parsel üzerine Özbelsan A.Ş. tarafından pay karşılığında dükkânlar yapılacak.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan ve encümen üyelerinin de hazır bulunduğu imza töreninde konuşan Vali Ali Kolat, pay karşılığı dükkân yapılması konusunun İl Genel Meclisi'nde karara bağlandığını ve il encümeninin de yetkilendirildiğini söyledi.

Kadı Burhaneddin Mahallesi'nde İl Özel İdaresine ait iki parsele pay karşılığı dükkân yapılması için Belediye ile anlaşmaya vardıklarını açıklayan Vali Ali Kolat, söz konusu bölgede 5014 ada 1 nolu parsel üzerine 46 adet, 5210 ada 1 nolu parsel üzerine ise 60 adet olmak üzere 106 adet dükkân yapılacağını söyledi.

Bu dükkânlardan 34 âdetinin İl Özel İdaresi adına yapılacağını ifade eden Vali Ali Kolat, ?Sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah güzel ve verimli bir çalışma olur.? dedi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, pay karşılığı yapılacak olan dükkân yapım sözleşmesinin ayrıntıları hakkında bilgi verdi. İl Özel İdaresi ile anlaşma yapılarak dükkân yapma kararı aldıklarını söyleyen Ürgüp, temeli atılacak dükkânların eski sanayi kentsel dönüşüm projesinin gerçekleşmesine ve kiracıların mağdur olmamasına katkı sunacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber