496 Suriyeli sığınmacı Adıyaman´a getirildi

Suriye´de devam eden iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçıp Kilis´e sığınan Suriyeliler, kampta barınma yerleri yapılana kadar Adıyaman'a misafir edilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 496 Suriyeli, Kilis Öncüpınar Gümrük Bölgesi´nden Türkiye´ye giriş yaptı. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince işlemleri yapılan bu kişiler 36 minibüsle Adıyaman´a gönderildi. Geniş bir araç konvoyu ile sabah 05.00'te Adıyaman´a gelen Suriyeliler, Adıyaman Yurtkur binasına yerleştirildi. Yetkililer çadır kentin kurulacağı zamana kadar Suriyelilerin Yurtkur binasında kalacağını ifade etti.

Suriyeli sığınmacılardan Ahmet Mustafa, Esed güçlerinin okulları bombalarla vurduğunu anlatarak, şöyle konuştu: "Biz Halep'ten geldik. Bizi okula koydular, okulu da tekrardan vurdular. Kaçtık okuldan, ama komşumuzu, akrabamızı, kardeşimizi kaybettik. Dünya, Türkiye bir çare bulsun."

Sığınmacılardan Türkmen Mahmut Madanoğlu da şunları söyledi: "Allah kimsenin başına vermesin, çok zor. Uçaklarla vuruyorlar. Benim çocuğum gitti, 23 yaşında suçsuz, günahsız, silahsız bir genç. İranlılar toplarla, havanlarla katlediyor. Halep'in her tarafını bombalıyorlar. Dünyaya ne söyleyeyim, dünyada kimse yok, insanlık kalmamış, hani insanlar, hani Avrupa Birliği? Kimliğine göre vuruyorlar, 13-14 köy vuruldu. Nereye kaçacağımızı bilmiyoruz. Çoluk çocuk caddelerde..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber